Netflix: osmička nejlepších únorových pořadů. Velkolepá fantasy, akční hody i nový korejský hit

Netflix: osmička nejlepších únorových pořadů. Velkolepá fantasy, akční hody i nový korejský hit
Bojovník / Avatar / Vražedný paradox | Netflix
Začátek měsíce bude věnovaný Vánocům a dětem. Hned prvního února totiž na Netflix zamíří oblíbená komedie Sám doma.

Sám doma (Home Alone, 1990)

Sám doma
Sám doma
85%
„Mám pocit, že jsme doma nechali něco důležitého,“ sdělí paní McCallisterová manželovi na palubě letadla směřujícího přes Atlantik do Paříže. To ještě netuší, že to, co tam nechali, je nejmladší člen jejich početné rodiny Kevin. Tak začíná nejúspěšnější film roku 1990, vánoční komedie o zapomenutém synkovi a dvou nešikovných lupičích. Kevin vůbec nepropadne panice, právě naopak. Konečně může dělat všechno to, co jinak nemůže. Jezdit po koberci na kolečkových bruslích, přejídat se zmrzlinou, dívat se na nepřístupné filmy. Jeho štěstí však netrvá dlouho. Objeví se totiž dva zlodějíčkové, kteří si na dům McCallisterových dělají zálusk. Ani tentokrát však Kevin neztratí rozvahu a pořádně s lupiči zacvičí. Promění totiž dům v hotovou smrtonosnou past. Přes veškerou volnost a zábavu s lupiči se mu však pomalu začíná stýskat.
Sám doma

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (Home Alone 2: Lost in New York, 1992)

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
78%
Malého Kevina tentokrát nezapomenou doma, ale ztratí se na letišti. Zatímco jeho rodina letí na vysněnou dovolenou do Miami, chlapec omylem míří do New Yorku. Zpočátku je vylekaný, ale když má u sebe všechny otcovy peníze, ubytuje se v nejdražším hotelu a začne si užívat vánoční pohodu. Ještě netuší, jaké nepříjemné setkání ho čeká...
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Orion a tma (Orion and the Dark, 2024)

Orion a tma
Orion a tma
62%
Animovaný snímek Orion a tma studia DreamWorks má na Netflixu premiéru 2. února. Adaptace stejnojmenné knížky vypráví příběh malého Oriona. Na první pohled se chlapec zdá být běžným žákem základní školy. Jenže ve skutečnosti se bojí snad úplně všeho – včel, psů, oceánu, pádu z útesu či vln z mobilních telefonů, ovšem nejvíc ze všeho má strach z tmy! Jednoho dne se jeho nejhorší obavy zhmotní. Tma ho přijde navštívit a vezme ho na dobrodružnou cestu, která mu má dokázat, že na ní není nic děsivého. A že jediného, čeho by se měl v životě obávat, je strach sám.
Orion a tma: trailer | Netflix

Jeden den (One Day, 2024)

Jeden den
Jeden den
80%
Román Davida Nichollse se již v roce 2011 dočkal filmového zpracování. Nyní si Netflix na 8. února připravil premiéru seriálové verze. Emma a Dexter spolu po promoci v roce 1988 stráví jeden den a noc a ví, že pak se každý vydá svou cestou. Společné chvíle se jim však zapsaly do duše a nedokážou na sebe zapomenout, proto se domluví, že se každý rok 15. července na jeden den sejdou. Nadále si žijí své životy, které jsou mnohdy odlišné od toho, o čem před lety snili. Prožijte s nimi dvacet let jejich vztahu, smějte se s nimi, plačte a poznejte smysl lásky i života samotného.
Jeden den: trailer | Netflix

Vražedný paradox (A Killer Paradox / 살인자ㅇ난감, 2024)

Vražedný paradox
Vražedný paradox
70%
Jihokorejský kriminální seriál Vražedný paradox vznikl na motivy stejnojmenného webtoonu a na Netflixu startuje 9. února. I Tang je obyčejný vysokoškolský student, který si přivydělává v obchodě. Jedné noci se však zaplete do hádky se zákazníkem, vezme do ruky kladivo a zabije ho. Trápí ho svědomí i strach, když se ale postupně dozví, že zlikvidoval sériového vraha, nabyde dojmu, že asi dokáže rozpoznat zlo a zbavit se ho. Brzy se z něj stává samozvaný soudce, který trestá lidi za minulé zločiny. V tu chvíli ho nicméně začíná pronásledovat chladnokrevný a neúnavný detektiv...
Vražedný paradox: teaser trailer | Netflix

Námořní vyšetřovací služba (NCIS: Naval Criminal Investigative Service, 2003)

Námořní vyšetřovací služba
Námořní vyšetřovací služba
69%
Pro milovníky kriminálek je tu navíc i seriál Námořní vyšetřovací služba. Hned několik sérií bude na Netflixu dostupných od 15. února. Námořní vyšetřovací služba se poprvé představila v osmé řadě seriálu JAG (1995). Jedná se tedy o spin-off tohoto seriálu, který ovšem v popularitě svého předchůdce předčil. Námořní vyšetřovací služba byla dokonce vybrána mezi nejlepší americké seriály historie. O tom, jak dobře si u divaček a diváků v USA i ve světě vede, svědčí nejen to, že se dočkala osmnácti řad, ale i existence dvou spin-offů – Námořní vyšetřovací služba L. A. (NCIS: Los Angeles, 2009) a Námořní vyšetřovací služba New Orleans (NCIS: New Orleans, 2014). Hlavními hrdiny jednotlivých případů jsou zvláštní agenti kolem Leroye Jethra Gibbse, jejichž úkolem je vyšetřit každý zločin spojený s námořnictvem USA.
Námořní vyšetřovací služba

Bojovník (Warrior, 2019)

Bojovník
Bojovník
83%
Od 16. února najdou divačky a diváci Netflixu na službě i úspěšný akční seriál Bojovník, který se povahou i vystavěním akčních scén snaží vzdát hold tvorbě legendárního Bruce Leeho. Děj seriálu nás zavede doprostřed brutálních válek gangů v sanfranciské čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Hlavním hrdinou příběhu je Ah Sahm, nájemný zabiják gangu Tong, který se snaží najít svou starší sestru.
Bojovník

Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender, 2024)

Avatar: Legenda o Aangovi
Avatar: Legenda o Aangovi
73%
A nakonec zamíříme do světa fantasy. Na 22. února připadá premiéra hraného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi na motivy stejnojmenného animovaného seriálu z roku 2005. První hranou verzi v roce 2010 natočil režisér M. Night Shyamalan s názvem Poslední vládce větru (The Last Airbender), ale snímek si nevedl dobře a ani se nikdy nedočkal dalších dílů. Nyní je tu seriálový pokus o oživení legendárního příběhu o souboji čtyř živlů a chlapci, který je může podle proroctví jako jediný spojit.
Avatar: Legenda o Aangovi: trailer | Netflix