Zaplaceno, natočeno a zrušeno. Hotovou sci-fi Netflixu s Halle Berry neuvidíme

Zaplaceno, natočeno a zrušeno. Hotovou sci-fi Netflixu s Halle Berry neuvidíme
Moonfall (2022) | Lionsgate
Projekt byl ve výrobě od roku 2021 a stál za ním scenárista a debutující režisér Matt Charman. Držitel oscarové nominace za Spielbergův Most špiónů do filmu získal oscarovou Halle Berry, která má s Netflixem smlouvu na několik let. Naposledy sama režírovala a hrála ve sportovním dramatu Modřiny, kde ztvárnila bývalou MMA zápasnici pokoušející se znovu prorazit v ringu a dosáhnout opatrovnictví syna. V posledních letech se krátce objevila ve třetím Johnu Wickovi nebo ve sci-fi propadáku Moonfall.
The Mothership
The Mothership měla vznikat s rozpočtem kolem 40 milionů dolarů. Příběh sledoval nebojácnou ženu (Berry), která po záhadném manželově zmizení objeví pod svým domem známky mimozemského života. Spolu s dětmi se vydává dopátrat pravdy, v níž možná figuruje také CIA. O zrušení filmu, který měl hotovou produkci, jako první informoval web Variety. Přesné důvody neznáme, ale můžeme si vypomoct jinými podobnými případy z minulosti.
Kinematografie překypuje příběhy o nedokončených projektech, což dříve souviselo primárně s egem tvůrců nebo hereckých představitelů. V posledních letech se rozmohlo škrtání uměleckých položek v rámci šetření na daních, což si studia omlouvala různě. Batgirl s Leslie Grace, Brendanem Fraserem a Michaelem Keatonem měla mít katastrofální testovací projekce, navíc doplatila na utahování opasků v nově zformované společnosti Warner Bros. Discovery.
The Mothership
The Mothership | Netflix
Podobný osud potkal také animák Scoob!: Holiday Haunt a rovněž hybrid mezi animovaným a hraným filmem Coyote vs. Acme. Rozpustilý příběh, v němž slavný kojot konečně žaluje společnost Acme, jejíž selhávající technika mu opakovaně znemožnila dopadnout ptáka Uličníka, stál 72 miliony dolarů, chlubil se kladnými zkušebními projekcemi a k dispozici měl v USA hvězdného wrestlera Johna Cenu, Warneři ho přesto odpískali. Nezapadal zjevně do nové globální strategie, nicméně jeho osud ještě není definitivní. Studio jej totiž dle posledních zpráv nabízí ke koupi ostatním distributorům.
The Mothership možná čeká něco podobného, ale kojot u soudu s lidskými právníky už byl údajně kompletně hotový, a to včetně postprodukce. Krom toho má za sebou několikagenerační odkaz. Sci-fi s Halle Berry tak spíš neuvidíme, Netflix totiž ušetří za finální úpravy a také za následnou propagaci.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroje: Collider, Kinobox