10 dechberoucích filmových soubojů mezi superhrdiny a superzáporáky

10 dechberoucích filmových soubojů mezi superhrdiny a superzáporáky

#10 Hulk vs. Abomination

Kdyby tu nepřekážela Betty (Liv Tyler) a režisér by prostě nechal Hulka ničit, neměla by tahle bitka chybu. Přesto to bylo poprvé, kdy Bannerovo alterego čelilo pořádně silnému nepříteli a mělo na mále. Nejlepším okamžikem je, když Hulk použije dvojici policejních automobilů jako boxerské rukavice. Perfektní předváděčka skvěle fungujících CGI efektů.

#9 Spider-man vs. Lizard alias Dr. Curtis Connors

Amazing Spider-Man
Tady bych naopak nevolil finální bitvu jako tu nejpovedenější. Dokonalá je totiž ta ve školních chodbách, když vidíme Lizarda v jeho plné síle a kráse a nevadí tu ani menší vyrušení od Gwen. Navíc nám Marc Webb připravil to nejlepší cameo Stan Lee v celé Marvelovské historii.

#8 Blade vs. Nomak

Blade 2
Díky Blade: Trinity je docela nezapomínat na to, že před nepovedenou trojkou byly dva slušné díly. Přestože je v nich velké množství soubojů, ten nejpodařenější je v druhém díle, kdy Blade bojuje s Nomakem. Dvouminutovou scénou pumpuje drsná atmosféra a napětí...a taky je perfektní, že se Bladeovi za celou tu dobu ani o milimetr nepohnou brýle.

#7 Batman vs. Bane

Temný rytíř povstal
Třetí díl byl pro mě zklamáním (obrovským!), ale uznávám, že moje očekávání byla asi až směšně vysoká. Přesto si cením, že Nolan dokázal tento souboj natočit tak brutálně, schválně bez hudby, pouze s dialogy a zvuky lámajících se kostí. Drsný, temný a smrtelný, takový má Batman být.

#6 Iron man a War Machine (teď už Iron Patriot) vs. Droni

Iron Man 2
Iron Man 3 podle mnohých předchozí dva díly bez problémů překonal (jsem stejného názoru), ale stejně si neodpustím dát sem jednu scénu z dvojky, kde War Machine a Iron Man bojují proti tuctu po zuby ozbrojených dronů.

#5 Avengers vs. Avengers

Avengers
V megahitu Avengers je spousta bojů mezi emzáky a hrdiny, které stojí za zmínku. Je v něm ale i spousta bitev mezi superhrdiny samotnými a ty patří k těm záživnějším (a díky Tony Starkovi i k těm zábavnějším). Je těžké vybrat, která bitka je z nich nejlepší. Já osobně zvolím tu v lese, kdy si Thor "ukradne" Lokiho nazpět do svého vlastnictví a Tony mu to přijde překazit.

#4 Komediant vs. Ozymandias

Strážci – Watchmen
Strážci jsou neprávem přehlíženým komiksovým filmem (patří mezi ty nejlepší). Temný, drsný, nahláškovaný, skvěle zahraný i zrežírovaný film s hromadou poutavých postav. Nejzdařilejší bitvou je právě ta mezi Komediantem a Ozymandiasem, jenž si pro něj osudné noci přijde.

3# Nightcrawler vs. ochranka v Bílém domě

X-Men 2
X-Meni 2 dokázali naprosto využít svůj potenciál a miliony fanoušků zajásali poté, co zjistili, že ve filmu se objeví i Kurt Wagner, neboli velmi oblíbený Nightcrawler. Ten ve snímku obstaral jednu z těch nejlépe natočených přestřelek a zakončil jí napadením samotného amerického prezidenta.

#2 Spider-man vs. Doctor Octopus

Spider-Man 2
Podíváme se i na původního Spider-mana. V druhém díle se Peter Parker aka Spider-man utkává se šestirukým Doctorem Octopuse a upřímně řečeno dostává nakládačku. Brilantní bitva na vlaku tak divákům ukázala, že i jindy sebejistý Spider-man má hranice a režisér tak úmyslně dosahuje ještě větších sympatií a zároveň tolerance vůči odhalení superhrdinovi tváře.

#1 Batman vs. Joker

Temný rytíř
Neodpustím si znovu nesložit poklonu mistru Nolanovi a jeho filmovým adaptacím Batmana. Finální mlátička mezi Jokerem a Batmanem, zakončená trefným proslovem chichotajícího se Jokera, který je zavěšený vzhůru nohama několik desítek metrů nad zemí je, prostě mistrovským dílem.