Sprostá pomůcka? Červí kyblík na popcorn na motivy druhé Duny sklízí posměch

Sexuální pomůcka? Červí kyblík na popcorn na motivy druhé Duny sklízí posměch
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
Kyblík dorazí na pulty 29. února, premiéra filmu proběhne ve Spojených státech 1. března. Stylizovaný produkt se představil na sociálních sítích a krátké video sklidilo neplánovaný poprask. Specifičnost popcornové nádobky jistě odpovídá ambicím sci-fi sequelu, který epicky uzavře úvodní část knižní série Franka Herberta poté, co rozlet první Duny na podzim 2021 značně zbrzdil koronavirus a souběžné uvedení v kinech i na streamu.
Jenže červí design je možná až příliš věrný předloze a zákazníkům dost znesnadní popcorn z „ozubeného“ chřtánu vyprostit. Lidem navíc pracuje pubertální představivost a na první pohled vidí sexuální hračku, na což řada z nich na internetu pobaveně poukazovala. „Po sedmi minutách by mě vykopli ze sálu,“ zní upřímná reakce uživatele X s přezdívkou @goatd3ys. Ta není zdaleka ojedinělá a AMC Theatres, které se k online posměškům dosud nevyjádřilo, tak vlastně s úspěchem oživilo zájem o očekávaný film do dříve netušených sfér.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
  • Google Play
  • O2 TV
  • Rakuten
  • +1
92%
I takovou reklamu bude druhá Duna potřebovat, neboť půlroční odklad premiéry způsobený hereckou a scenáristickou stávkou stojí peníze. Už rozpočet ve výši 165 milionů dolarů si žádá alespoň půlmiliardové tržby, aby se studio Warner Bros. po dodatečném započtení výdajů za propagaci dostalo na nulu.
Zájem však podpoří i silné a atraktivní herecké obsazení v čele s Timothéem Chalametem, Zendayou či Rebeccou Ferguson. Ti by na sebe měli pod dohledem Denise Villeneuva (Blade Runner 2049) strhnout víc pozornosti než popcorn, který bude střežit nejošklivější postava filmu.
zdroje: Movieweb, X
Mrkněte se, jak vysoko Duna 2 figuruje v žebříčku nejočekávanějších filmů roku 2024.