Třikrát a dost. Denis Villeneuve promluvil o budoucnosti filmové Duny

Třikrát a dost. Denis Villeneuve promluvil o budoucnosti filmové Duny
Duna: část druhá | Warner Bros.
Důvod? Náročnost projektu ve všech ohledech. Na realizaci prozatímních dvou filmů prý autor nechal nejen spoustu času, ale i část duševního zdraví. Pokud by se mu podařilo dotáhnout trilogii Duny do konce, splnil by si sen. Závěrečná část, k níž už dopsal hrubý scénář, by měla vycházet z knihy Spasitel Duny (Dune Messiah). Věnovat by se měla nebezpečnému kultu osobnosti a zbožštění člověka, v tomto případě Paula Atreida (Timothée Chalamet).
Denis Villeneuve
Denis Villeneuve

Režisér, Scenárista

8.7
Na dvojku, která vstoupí do českých kin 29. února 2024 a do těch světových o den později, autor lákal následujícími slovy: „Ve druhém filmu je víc života, víc vztahů. Povaha, intenzita a kvalita emocí je tu výraznější než v jedničce. Nemyslím si, že to bude dokonalý film, ale jsem s ním spokojenější než s tím prvním. Už se nemůžu dočkat, až se o něj podělím s fanoušky a filmaři.“ Většinu scén ke druhé Duně štáb natáčel v poušti, tím pádem se publikum víc ponoří do prostředí. Bude zde kladený větší důraz na vztah a propojení člověka s krajinou. Ve dvojce nebude chybět ani akce, které bylo v jedničce, pomyslném prologu série, poskromnu.
Druhá Duna na působivých charakterových plakátech. První diváci viděli deset minut filmu
Filmy5. 12. 2023
Druhá Duna na působivých charakterových plakátech. První diváci viděli deset minut filmu
Až komerční úspěch druhé Duny nicméně ukáže, jestli k realizaci trojky dojde. Denis Villeneuve v Jižní Koreji dodal, že před případným natáčením třetí Duny si odskočí k jinému, menšímu projektu. K jakému, to už však na tiskové konferenci neprozradil.
zdroje: Kinobox, Deadline, The Korea Times, Nerdfix
Podívejte se na žebříček nejlepších filmových sci-fi podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.