Kdy se do českých kin nakonec podívá dlouho očekávaná druhá Duna?

Kdy se do českých kin nakonec podívá dlouho očekávaná druhá Duna?
Duna: část druhá | Warner Bros.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
  • Rakuten
  • Google Play
  • iTunes
92%
V tuzemských kinech budete moci na druhou Dunu prvně vyrazit 29. února 2024, což je dřív než původně avizovaného 14. března. Natěšené publikum se na film tedy vypraví ještě před vyhlášením Oscarů, kteří se budou předávat 10. března severoamerického času.
První Duna (Dune) Denise Villeneuvea z roku 2021 utržila celosvětově 402 miliony dolarů při odhadovaném rozpočtu 165 mega. Jednalo se o komerčně nejúspěšnější titul Denise Villeneuvea, který si vysloužil šest Oscarů v kategoriích nejlepší kamera, hudba, zvuk, střih, kulisy a vizuální efekty. Něco podobného se očekává i od druhého filmu, který by měl být akčnější, dějově rozmáchlejší a naléhavější než jednička stojící na budování atmosféry a vztahů vzešlých z klasické knižní předlohy.
Duna: část dvě
Duna: část dvě | Warner Bros.
Práva na nové zpracování Duny patří studiím Warner Bros. Discovery a Legendary Pictures. V hlavní roli Paula Atreidese se vrátí Timothée Chalamet, princeznu Irulan ztvární Florence Pugh, lady Margot Léa Seydoux. V dalších rolích se představí Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgård nebo Javier Bardem. Ačkoli druhá Duna ještě není v kinech, režisér a jeden ze scenáristů Denis Villeneuve již pracuje na třetím filmu série. Spekuluje se nicméně o tom, že třetí Duna dostane zelenou jen v případě, že v kinech její druhý film komerčně zaboduje. Jednička se dostala do kladných čísel, snímek si zamilovalo publikum i filmoví kritici, tudíž se zdá, že v tomhle ohledu by problém být neměl.
Byť se Duna 2 zpozdí, na třetí části se podle režiséra stále pracuje
Filmy28. 8. 2023
Byť se Duna 2 zpozdí, na třetí části se podle režiséra stále pracuje
zdroje: Kinobox, Vertical Ent., Box Office Mojo, The Numbers