Druhá Duna na působivých charakterových plakátech. První diváci viděli deset minut filmu

Druhá Duna na působivých charakterových plakátech. První diváci viděli deset minut filmu
Duna: část druhá - detail plakátu | Warner Bros.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
  • Google Play
  • Rakuten
  • iTunes
92%
Synopse druhé Duny je následující: „Paul Atreides (Timothée Chalamet) se připojuje k Fremenům, mezi kterými žije jeho múza Chani (Zendaya). Jako vyvolený začíná plánovat pomstu proti spiklencům, kteří způsobili zkázu jeho rodu a rodiny. Před mladíkem se rovněž otevírá velké dilema, kdy musí volit mezi láskou svého života a osudem celého vesmíru. Jakou cenu zaplatí, aby se stal novým vládcem?“
Duna: část druhá - Zendaya jako Chani
Duna: část druhá - Zendaya jako Chani | Warner Bros.
Na plakátech se pochopitelně objevil titulní Paul Atreides ztvárněný Timothéem Chalametem a Chani v podání Zendayi. Z nových tváří se ve druhém filmu představí herečka Florence Pugh v úloze princezny Irulan, Léa Seydoux jako Lady Margot, veterán Christopher Walken v roli imperátora Shaddama Corrina IV. nebo Austin Butler coby Feyd-Rauth Harkonnen.
Duna: část druhá - Christopher Walken v roli imperátora Shaddama Corrina IV.
Duna: část druhá - Christopher Walken v roli imperátora Shaddama Corrina IV. | Warner Bros.
Na brazilském Comic-Conu Denis Villeneuve exkluzivně představil úvodních deset minut z druhé Duny, kde vystupují právě nové postavy. Princezna Irulan předčítá z deníku a shrnuje dění prvního filmu. Následně potká svého otce, imperátora Shaddama. Paul Atreides je zachráněn v poušti fremenkou Chani. Na Comic-Conu uvedl Villeneuve navíc například scénu, v níž se Paul Atreides intimně sbližuje s Chani.
První Duna (Dune) Denise Villeneuvea vstoupila do kin v roce 2021 a celosvětově utržila 402 miliony dolarů při rozpočtu 165 milionů. Pokud se bude komerčně dařit i druhému filmu série, studia Legendary a Warner Bros. dají zelenou vzniku třetího snímku série, který Denise Villeneuve plánuje připravit dle adaptace knihy Franka Herberta Spasitel Duny.
zdroje: Kinobox, Warner Bros., The Numbers