Na veřejnosti se neobjevuje, hvězda Přátel ale posílí nedoceněný seriál od Disney+

Na veřejnosti se neobjevuje, hvězda Přátel ale posílí nedoceněný seriál od Disney+
Přátelé | NBC
První řada dorazila na Hulu a Disney+ loni v říjnu, pokračování se oficiálně odkleplo v únoru. Nejde přitom o první televizní ani filmovou adaptaci populárního díla – původní seriál, v němž si zahrál i mladý Hayden Christensen, se v USA vysílal v druhé půlce devadesátých let, filmová verze s Jackem Blackem měla premiéru v roce 2015 a méně ambiciózní pokračování s podtitulem Ukradený Halloween následovalo roku 2018.
David Schwimmer
David Schwimmer

Herec, Režisér

Seriál, k němuž se Schwimmer připojuje, opouští povídkový formát devadesátkové adaptace ve prospěch tradičního návazného vyprávění. Pět vysokoškoláků se pídí po informacích o úmrtí teenagera Harolda Biddlea, k němuž došlo před třemi dekádami, přičemž na povrch vyplouvají nové skutečnosti z přítomnosti i minulosti stejně jako nebezpečí z otevřené strašidelné reality.
Druhá sezóna se zaměří na dva sourozence, kteří spustí tajemný řetězec událostí a příliš těsně je obklopí okolnosti záhadného zmizení čtyř puberťáků, k němuž došlo roku 1994. Schwimmer je prvním potvrzeným členem obsazení, nová série přitom zpřetrhá jakékoli vazby s tou předchozí a předloží zcela nový samostatný příběh. Hvězda Přátel, seriálu Intelligence či filmů Šest dní, sedm nocí a Nula od nuly pojde má ztvárnit „bývalého profesora botaniky a rozvedeného otce dvou sourozenců, jemuž letní otcovské povinnosti obrátí život vzhůru nohama.“
Husí kůže
Husí kůže | Disney+
Schwimmer tak dostane prostor k typickému míšení dramatických a komediálních prvků, přičemž jeho úloha odkazuje ke knize Stay Out of the Basement, kde jedna z hlavních postav byla profesorem botaniky. Oblíbený herec obdržel nominaci na Emmy za roli Roberta Kardashiana v oceňované sérii American Crime Story: Lid versus O.J. Simpson, pamatovat si jej můžeme také z Bratrstva neohrožených. Přestože na Instagramu. má osm milionů sledujících, na veřejnosti se příliš neobjevuje a jen zřídka sdílí cokoli ze svého soukromí. Roku 2016 pro Hollywood Reporter přiznal, že rychle nabytá sláva mu otřásla s celým životem a trvalo dlouho, než se stihl adaptovat.
Husí kůži mají na starost scenáristé Nicholas Stoller a Rob Letterman, jejichž filmografie obsahuje tituly jako Gulliverovy cesty, Kapitán Bombarďák ve filmu nebo Pokémon: Detektiv Pikachu. První série neměla velkou sledovanost, ale kritické přijetí bylo vstřícné a rychlé potvrzení druhé řady dokazuje, že Disney má s dílem klasika hororové literatury pro mládež ještě smělé plány. R. L. Stine je podepsaný také pod filmovou sérií Ulice strachu a David Schwimmer pozornost stále přitáhnout umí, o čemž svědčí i nedávné reklamy na Uber po boku Jennifer Aniston.
Podívejte se také na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Disney+.
zdroj: Variety