US tržby: Hunger Games, Tučňáci z Madagaskaru i Šéfové na zabití 2 dojíždí na vypočítavost

US tržby: Hunger Games, Tučňáci z Madagaskaru i Šéfové na zabití 2 dojíždí na vypočítavost
Tučnáci z Madagaskaru mají vlastní celovečerák. Úspěch zaručen.
Jenže studio bylo hamižné, rozdělilo film na dvě části a ta první působí jako předlouhý prolog bez skutečného děje. Což se odrazilo na slabších recenzích a menším zájmu diváků. Již startové měla Síly vzdoru - 1. část horší, než předchozí díly a druhý víkend si film pohoršil o 53%. Přirozeně tu pořád je pozice velkého hitu (již nyní má snímek 480 milionů celosvětově), bylo ale zaděláno na mnohem víc. To nepochybně platí i o druhém místě, kde debutují Tučňáci z Madagaskaru. Sympaticky ujetá čtyřka opeřenců konečně dostala vlastní film, výsledek však připomíná spíše dlouhou epizodu seriálu.
Tučňáci z Madagaskaru
Tučnáci z Madagaskaru mají vlastní celovečerák. Úspěch zaručen.
A jak je vidno, star-power tučňáků není ani omylem tak velká, jak se myslelo. Série Madagaskar vždy otevírala ve velkém - jednička za 47, dvojka za 63 a trojka za 60. Tučňáčí sólovka urvala usmolených 25 mega. Ze zbytku světa už ale stihlo přistát dalších 62, takže se nemusíme bát, že by pánové jen tak skončili. Na minimálně ještě jeden díl se penízky nepochybně najdou. O jednu pozici si pohoršily animovaný hit Velká šestka (bronz) a sci-fi Interstellar (čtvrté místo), která sice nevydělává málo, přesto se pořád studio vzpamatovává z toho, že se (z komerčního hlediska) druhý Počátek nekoná.
Matthew McConaughey
Za největší víkendové zklamání každopádně platí premiéroví Šéfové na zabití 2. Jednička patřila k největším komediálním překvapením roku 2011. Snímek stál 35 milionů dolarů, dočkal se velmi dobrých ohlasů a celosvětově tehdy vydělal 209 milionů. Že dojde na dvojku, to bylo jasné už o prvním víkendu, neboť snímek otevřel za 28 mega. Díky dvojce je zase jasné, že se dál nepojede. Film má výrazně vlažnější ohlasy, otevřel až na pátém místě a to se slabými 15 miliony. Další taškařice, která měla zůstat u jednoho dílu a kde studio nenažraně chtělo dojit krávu, dokud ještě stojí. Nepovedlo se.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.