Superman na nové fotce vyvolává otázku: Bude proti němu lidstvo bojovat?

Superman na nové fotce vyvolává otázku: Bude proti němu lidstvo bojovat?
Muž z oceli
Henry Cavill
Henry Cavill se představuje jako "muž z oceli".
Batman také patří do kategorie DC klasik, ale hlavní ikonou DC byl a (i přes obrovský převrat sympatií pro Bruce Waynea díky Christopheru Nolanovi) pořád je Superman - mladý Kryptoňan, který na Zemi objevuje své superschopnosti a využívá je při boji s bezprávím a zločinem. Historie tohoto komiksového hrdiny sahá až do roku 1932 a po osmdesáti letech své existence se Kal-El, jak zní jeho "rodné" jméno, dočkal řady filmových zpracování. 
Christopher Reeve
Superman | Warner Bros.
Na klasiku z roku 1978 sice fanoušci stále nejvíce slyší, technickou stránkou ale bohužel jen a jen stárne. Pokračováními kvalita jen klesala. Slávu hrdiny se pokusil oživit Bryan Singer v roce 2006. Jeho dílo ale zase stálo hlavně na efektech a postrádalo veškerou atmosféru.   
Letos se kormidla ujímá Zack Snyder, jemuž záda hlídá právě Nolan coby producent a scénárista. Doposavadní trailery vypadají velmi zajímavě a dávají tušit, že se snímek dá temnější cestou (tedy jako Nolanův Batman). Na nejnovější fotce můžeme vidět nový Supermanův oblek z jiného úhlu a v pozadí zpozorovat duo helikoptér, nalevo poté nejspíše tank. Povede Superman vojáky do války, nebo se naopak oni chystají bojovat proti němu? 
Obrázek článku
Muž z oceli (2013) doletí do našich kin 20. června a do té doby můžeme určitě očekávat masivní virální kampaň. Snad to vyjde a po Temném rytíři bude mít i další DC postava řádný, důstojný a současně památný snímek.
Víte že...
... Většina materiálu, ze kterého vznikl Superman 2 (1980), byla natočena současně s prvním dílem? Před dokončením dvojky byl režisér Richard Donner vyhozen a nahrazen Richardem Lesterem, který většinu jeho materiálu přetočil a je tak u druhého dílu uveden jako hlavní režisér.