US tržby: James Bond je nezastavitelný - ovládl celý svět

US tržby: James Bond je nezastavitelný - ovládl celý svět
Skyfall
Bond, který má již nyní pozici letošního nejúspěšnějšího snímku ve Velké Británii, se stejnou razancí vrazil do amerických kin. A překonal veškerá očekávání. Když svého času startovalo Casino Royale (2006) se 40 miliony, bylo to zatraceně slušné. Když poté zvládlo Quantum of Solace (2008) za první víkend 67, byl Bond oficiálním miláčkem kinařů. A Skyfall (2012) jde ještě dál. Mnohé naznačovaly již enormní tržby ze zbytku světa, ale až devadesáti milionový otvírák ve Státech ukazuje, jak moc se povedlo přetavit Bonda v oblíbeného hrdinu nového tisíciletí. Aby těch oslav nebylo málo, celosvětově již Skyfall shráblo půl miliardy. Tady se bude útočit na devět nul.
us-trzby-james-bond-je-nezastavitelny-ovladl-cely-svet
Lincoln (2012)
Konkurenční studia dobře vytušila, že je Bond žhavý kůň druhého listopadového víkendu a tak raději jinou novinku ve velkém nenasadila. Jediný historický Lincoln (2012) si odbyl malé entrée v 11 kinech. A i to stačilo na 900 tisíc dolarů a 15 místo! Nadšené recenze dávají tušit, že si Spielberg ukuchtil nejen oscarového kandidáta, ale i hit budoucích týdnů.
Raubíř Ralf (2012) se uklidil na druhou pozici s přijatelným třetinovým propadem, velmi slušně se drží i třetí Let (2012), jenž si připsal dalších 15 mega. Desítku dále doplňuje kritiky i diváky milované Argo (2012), neúnavná druhá štace naštvaného taťky v 96 hodin: Odplata (2012), komedie Here Comes the Boom (2012), propadák Atlas mraků (2012), hudební pohodovka Ladíme! (2012), pro diváky nezajímavá mlátička The Man with the Iron Fists (2012) a nepříliš povedený, ale solidně vydělávající Hotel Transylvánie (2012), jemuž již producenti odklepli druhý díl. Snad dopadne o něco lépe.
us-trzby-james-bond-je-nezastavitelny-ovladl-cely-svet-1
Raubíř Ralf (2012)
Ohromný nástup Skyfall je trnem v oku pro každého, kdo tvrdí, že "Bond již není Bond". Masy realističtější strunu očividně vítají. Je samozřejmě otázkou, jak vysoko se film nakonec v číslech vyšplhá. Dosavadní tempo je každopádně přímo neskutečné. Kinaři se musí tetelit blahem.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.