Tržby: Act of Valor vládlo i přes mizerné recenze americkým kinům

Tržby: Act of Valor vládlo i přes mizerné recenze americkým kinům
Ghost Rider 2 | če
Diváci se přesto nahrnuli do kin a nechali v pokladnách 24 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že je to 2x tolik, co Act of Valor (2012) stálo, má studio jasný hit a my můžeme vyhlížet sequel. Na dvojce miláček černé Ameriky Tyler Perry s novinkou Good Deeds (2012). Perry zůstává pro českého diváka neobjeveným fenoménem. V Americe se jeho filmy těší díky velké černošské komunitě zájmu, jinde ve světě už to sláva není. I v zámoří nicméně nadšení o něco upadá. Dřív udělal každý „nový Perry“ 30 milionů za první víkend. Nyní je to pouhá polovina. To je na druhou stranu pořád ještě slušné číslo. Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) tentokrát na trojce s výbornými celosvětovými tržbami (již 238 milionů!).
Nicolas Cage
Ghost Rider 2 | če
Na čtvrtém místě vytrvalý Nepřítel pod ochranou (2012), který to má již pouhý krůček od stovky na domácích tržbách. Na pětce romanťárna Navždy spolu (2012), která naopak již sto milionů překonala. Šesté místo patří Ghost Riderovi 2 (2012) s tradičně přehrávajícím Nicolasem Cagem. Film rychle mizí z amerického žebříčku, celosvětově již ale nastřádal 82 milionů. To není při rozpočtu 57 mega úplně zanedbatelné číslo a pokud by pekelný jezdec ještě chvíli držel zájem publika, dost možná té případné trojce neutečeme. Komedie Tohle je válka! (2012) na sedmé pozici. Průměrně ohlasy odpovídají průměrným tržbám.
Paul Rudd, Jennifer Aniston
Wanderlust
Na osmičce debutuje komedie Wanderlust (2012), která se může pochlubit hvězdným obsazením (Jennifer Aniston, Paul Rudd, Alan Alda). Navzdory celebritám a slušným ohlasům film nezaujal. Za svůj první taneček si odnáší 6.5 milionu dolarů. Ještě hůře je na tom thriller s Amandou Seyfried Gone (2012), který startuje na deváté pozici. Necelých pět milionů a neuvěřitelně špatné ohlasy odsuzují film k zapomnění. Bylo by překvapivé, kdyby se podíval k nám do kin.
Desítku tento týden uzavírá japonský animák The Secret World of Arrietty (2010).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.