Tržby: Washington na vrcholu, Ghost Rider a válčící agenti pohořeli

Tržby: Washington na vrcholu, Ghost Rider a válčící agenti pohořeli
Ghost Rider 2
Nepřítel pod ochranou (2012) utržil o svém druhém víkendu 24 milionů dolarů, čímž se v domácích tržbách dostal na 78 mega. To je pro Rkový akčňák po dvou týdnech promítání nezvykle vysoké číslo a je otázkou, jestli roste starpower Washingtona, nebo pomohlo sekundování charismatického Ryana Reynoldse. Z Nepřítele je každopádně jasný hit, který bude jen na domácí půdě útočit na 150 milionů. Je sice škoda, že se to povedlo zrovna tady (výrazně lepší Nezastavitelný / 2010 měl poloviční ohlas), do budoucna je ale šance, že se studia díky tomuhle úspěchu nebudou bát Rkových akčňáren. Milostné Navždy spolu (2012) tentokrát na dvojce. Snímek trhl o pouhých 400 tisíc míň, než Nepřítel a celosvětově již překonal stovku.
trzby-denzel-washington-na-vrcholu-ghost-rider-a-valcici-agenti-pohoreli
Ghost Rider 2
Na bronzové pozici startuje Ghost Rider 2 (2012), od kterého se tak nějak všeobecně čekalo, že to bude ohromná blbost (už jednička neexcelovala a všichni víme, jak je na tom v poslední době Nicolas Cage herecky). Škodolibé předpoklady se vyplnily. Snímek kritika naprosto strhala a diváci nechali v kinech 22 milionů dolarů, což je o rovnou polovinu méně, než kolik trhla svého času jednička. Filmová cesta pekelného jezdce pravděpodobně končí.
Na čtyřce Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012), která se propadá jen minimálně a na celosvětových tržbách má takřka 200 milionů. Brzy nepochybně uslyšíme o trojce. Na páté pozici další nováček, z trailerů nadějně vyhlížející komedie Tohle je válka! (2012). Výsledek bohužel příliš nenadchl (pouhých 24% pozitivních recenzí na Rottentomatoes je jednoznačným zklamáním), za první víkend to dělá 17 milionů a dá se očekávat, že film z TOP 10 rychle zmizí. Vzhledem k potenciálu zvoleného tématu je to jednoznačná škoda.
Tohle je válka!
Tohle je válka! | BontonFilm
Na šestku se propadla Epizoda I - Skrytá hrozba 3D (1999), která dle očekávání rychle vyklízí pole (propad o 65%). Fanoušci se ve velkém nahrnuli do kin první víkend a nyní zájem opadá. Je slušná šance, že příště už se s filmem v žebříčku nesetkáme. Sedmá skorohrdinská Kronika (2012), která již při rozpočtu 12 milionů dolarů stihla celosvětově vydělat rovných 80. Dobrá práce! Na osmičce slušně vydělávající Žena v černém (2012), v níž exHarry Potter Daniel Radcliffe dokazuje, že si své místo u filmu zaslouží.
Na devítce poslední nováček – japonský animák The Secret World of Arrietty (2010). Snímek získal v loňském roce na japonských filmových cenách sošku pro animák roku, čemuž odpovídají i nadšené americké recenze. Utržených 6.4 milionů není žádné terno, pro podobnou „exotiku“ jde přesto o dobré číslo. Desítku tentokrát uzavírá výborně hodnocený akčňák Mezi vlky (2012).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.