Želvy Ninja pro dospělé? Nepřístupná hraná verze je konečně ve výrobě

Želvy Ninja pro dospělé? Nepřístupná hraná verze je konečně ve výrobě
Želvy Ninja: Mutantí chaos | Kinobox
V televizi a v kreslených sešitech jsou želvy pojmenované po renesančních italských umělcích pevně etablované, na plátnech kin to měly delší dobu složitější. Úvodní pokus Želví nindžové z roku 1990 v koprodukci USA a Hongkongu má své věrné fanoušky, vyjma jeho dvou bezprostředních pokračování se však na další větší produkci čekalo až do roku 2007. Tehdejší animované Želvy Ninja rovněž neurazily, a tak přišel čas na pořádnou hranou zábavu. Paramount si pro ni roku 2014 sehnal všemi obdivovanou Megan Fox a Želvy Ninja tentokrát možná neskórovaly u kritiky, ale skoro půlmiliardové tržby z kin jim hravě zajistily jeden sequel. Ten si roku 2016 zachoval neoslnivou kvalitu, ale kasovně se propadl do kanálů, odkud vedla cesta opět jen přes jiná média.
Želvy Ninja: Mutantí chaos
Želvy Ninja: Mutantí chaos
Želvy Ninja: Mutantí chaos
Želvy Ninja (1987)
(1987)
Loňský animák Želvy Ninja: Mutantí chaos neměl vyloženě silné tržby, ale zájem o látku dokázal nakopnout. V Paramountu si tudíž položili otázku, zda by nestálo za pokus odbočit od dětského vkusu k temnějším aspektům populárního světa. The Last Ronin je komiks od autorů Kevina Eastmana a Toma Waltze odehrávající se v totalitním futuristickém New Yorku. Zápletka? Krysák Tříska i želvy zemřou rukou arcipadoucha Trhače a přežije jediná z nich, která zdědí jejich arzenál. Čtenáři tudíž netuší, jaká je identita přeživšího.
Neobvykle násilný a temný příběh do celovečerního formátu převede také producent a bývalá hlava DC Films Walter Hamada, jehož společnost 18hz navázala několikaletou spolupráci s Paramountem, který drží práva na Želvy Ninja od roku 2009. Hamada rovněž dohlížel na hororovou tvorbu Warner Bros. včetně série V zajetí démonů a To, přičemž orientace na daný žánr charakterizuje i tvorbu 18hz. Zainteresovaní tvůrci se tudíž mohou zasadit o to, aby se Želvy Ninja konečně navrátily k dospělejšímu komiksovému původu, který se datuje až do roku 1984. Až díky lukrativní hračkářské smlouvě a zmíněnému slavnému seriálu se Michelangelo, Leonardo a další víc zaměřili na mladší generaci. Staronový kurz by sérii mohl vdechnout nový filmový život.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných seriálů podle Kinoboxu.
zdroj: Movieweb