Nové Želvy Ninja jsou nejlepší bojovníci, mutanti a teenageři, jací byli na plátnech

Nové Želvy Ninja jsou nejlepší bojovníci, mutanti a teenageři, jací byli na plátnech
Želvy Ninja: Mutantí chaos | Paramount Network
První ohlasy na snímek jsou nad očekávání výborné. Server Rotten Tomatoes, který eviduje recenze v angloamerickém a latinoamerickém tisku, udělal výtah z dosavadních 40 recenzí, z nichž 39 je pozitivních.
Želvy Ninja: Mutantí chaos: 3. trailer | Paramount Network
Podle recenzenta Zacha Popea jde o zatím nejlepší film s želvími ninji, na čemž se s ním shodne řada jiných pisatelů a pisatelek. „Mutantí chaos obratně nachází cestu, jak vybalancovat srdce, akci a komedii v ohromující animaci. Zatím tak předčí všechny ostatní želví filmy,“ myslí si Matt Neglia v Next Best Picture.

Kate Erbland z IndieWire si pochvaluje, že jde o první film, v němž mladé hrdiny nadabovali skuteční teenageři: „Je to chytrý tah, jak dodat příběhu reálnou dimenzi a emoce.“ Fred Topel z United Press International si všímá toho, že „želváci a ostatní mutanti vypadají po dlouhé době znovu roztomile“.
Kristy Puchko z magazínu Mashable popisuje změnu v podobě povah: „Mistr Tříska tu není moudrý klidný sensei, ale načuřený, příliš ochranářský táta, traumatizovaný svými zkušenostmi s lidmi.“ Matt Rodriguez ze Shakefiru pak dodává: „Tyto želvy vyrůstají se sociálními médii, vyrábějí memy a sledují twerkingová videa na TikToku. Je tady pár scén, které už mě přiměly cítit se staře a mimo.“
Želvy Ninja: Mutantí chaos
Želvy Ninja: Mutantí chaos | Paramount Network
Všichni unisono chválí výběr dabérů, zvlášť vyzdvihují výkon rappera Ice Cubeho, který namluvil postavu Superfly. Výtvarně film nejvíc připomíná poslední animované Spider-Many, ale je navíc tvořený tak, že poukazuje na ručně nedokonalou animaci a původní undergroundový komiks, z nějž celý želvoninjí fenomén pochází. „Celkově jde snímek co nejvíc proti trendu hladkého CGI či akurátního fotorealismu a je vizuálně překvapivý a uspokojující,“ píše Pete Hammond z Deadline. Hrubé skeče se tak mnohem lépe hodí k prostředí pochmurného New Yorku.

Největší výtky se týkají samotného příběhu. Germain Lussier u io9 sice píše, že „film má skutečný oblouk a želváci si projdou velkým sebepoznáním“, ale podle Kate Erbland z IndieWire je zápletka předvídatelná. Magazín Shakefire zdůrazňuje, že humor cílí hlavně na mladší publikum a ne všechny vtipy správně sednou. Snímek má nicméně vynikající soundrack kombinující hudbu z devadesátek s tou současnou. Kritici a kritičky film pro jeho zábavnost a kvalitu přirovnávají právě k posledním Spider-Manům a Nimoně.