Hvězdná romantika plná konspirací. Johansson a Tatum lákají na falešné přistání na Měsíci i Kubricka

Hvězdná romantika plná konspirací. Johansson a Tatum lákají na falešné přistání na Měsíci i Kubricka
Vezmi mě na měsíc | Sony Pictures Entertainment
Zápletka nás zavede do zákulisí NASA, kde se zrovna snaží vyhrát vesmírný závod s Ruskem a zajistit, aby se Apollo 11 jako první dostalo na Měsíc. Pokouší se o to také vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis. Program ale nemá zrovna velkou podporu veřejnosti, jež si o vesmírné agentuře nemyslí nic dobrého. To má změnit marketingová kouzelnice v podání Scarlett Johansson, která přijde s lukrativními spolupracemi a triky, které se ovšem Coleovi příliš nelíbí. Zejména když chce PR lady pojistit úspěch mise tím, že pro jistotu ve studiu natočí falešné přistání na Měsíci. I přesto to mezi ní a hlavním hrdinou jiskří, a to v dobrém i ve zlém.
Vezmi mě na Měsíc
Vezmi mě na Měsíc
AI
70%
První upoutávka láká na svižnou jednohubku, která těží nejen ze zatím fungující chemie ústřední dvojice, ale zejména ze své vesmírné zápletky. Dobová atmosféra šlape v upoutávce na jedničku a snaha dostat první astronauty na Měsíc zde bude zřejmě pokrývat minimálně stejně prostoru jako zamilované tokání. A právě toto je rozměr, u něhož by se nemuselo bavit jen dámské publikum, ale prostřednictvím vtipných scén také pánové.
Na své si přijdou také příznivci profláknutých konspiračních teorií, které tvrdí, že přistání na Měsíci byl podvod, vše bylo natočeno ve studiu a za kamerou měl stát dokonce samotný Stanley Kubrick. Tvůrci se evidentně budou snažit si z konspirátorů malinko vystřelit a všelijaké teorie využít k co největší divácké zábavě a fórkům. Nebude proto chybět ani minimálně narážka na samotnou režijní legendu.
Vezmi mě na měsíc: trailer | Falcon
Režie se ujal zkušený tvůrce Greg Berlanti stojící za úspěšným filmem Já, Simon či seriálovými hity Ty, Arrow a Flash. Hlavní dvojici pak budou krýt záda např. Woody Harrelson či Ray Romano. Snímek vznikl ve spolupráci Sony a Apple TV+, takže se novinka po vzoru Napoleona či Zabijáků rozkvetlého měsíce po kinopremiéře podívá exkluzivně na jablíčkovou streamovací službu. Do kin si budete moci na Scarlett a Channinga zajít od 11. července.
Podívejte se také na žebříček nejlepších romantických filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Sony Pictures