S tebou nikdy se veze na vlně romantických jednohubek. Úspěšně sází na sexy obsazení

Recenze: S tebou nikdy se veze na vlně romantických jednohubek. Úspěšně sází na sexy obsazení
S tebou nikdy | Sony
Možná vám to nedošlo, ale romantiky jsou v kinech opravdu ohroženým druhem. Distribuční politika se po covidu přeci jen malinko změnila a zamilované kousky z Hollywoodu se ve většině případů přestěhovaly do streamovacího rybníčku. Tituly typu série After pro náctileté či Vstupenka do rájeJulii Roberts a Georgem Clooneym jsou spíše výjimky potvrzující pravidlo, že doba feel-good romanťáren z minulých dekád pominula. Je proto celkem symbolické, že se nyní rozhodl tento osamocený prapor zvednout režisér Will Gluck, který má na kontě divácky oblíbené pohodovky Kamarád taky rád či Panna nebo orel s Emmou Stone. V novince S tebou nikdy pak dokazuje, že cit pro jednoduché, ale bez problémů funkční romance ani po letech neztratil.
S tebou nikdy
S tebou nikdy
68%
Na začátku filmu se nám tak představuje půvabná Bea a sympatický Ben, kteří by mohli tvořit dokonalý pár. Jenže během jejich prvního rande se cosi zvrtne, a tak se přitažlivost záhy změní takřka v nenávist. Bohužel ovšem zjistí, že mají společné známé a občasnému potkávání se nevyhnou. Během příprav na svatbu sestry hlavní hrdinky, která se koná v Austrálii, musí však dvojice začít tahat za jeden provaz. Ben chce totiž zapůsobit na svou bejvalku, Bea se naopak touží zbavit snaživého ex i dotěrných rodičů, a proto nepřijdou na lepší plán než před ostatními předstírat začínající vztah. Jenže co když mezi nimi tentokrát opravdu přeskočí jiskra?
S tebou nikdy: 2. trailer | Falcon

Shakespeare v Austrálii

Ano, zápletka je přesně tak prostá, jak tušíte. I když se scénář snaží inspirovat Shakespearovou klasikou Mnoho povyku pro nic a komplikovat děj vztahovými pletichami, všechno samozřejmě plyne po dávno vyjetých žánrových kolejích a příběh vás nemá absolutně čím překvapit. Jenže tvůrci to naštěstí vědí a ani se o žádné experimentování nesnaží. Tady se zkrátka režisér jen pokouší natočit neurážející oddechovku podle svého zajetého mustru a jeho osvědčené propriety fungují i tentokrát.
I zde tak sází na odpočinkovou atmosféru plnou jednoduchého, ale většinou funkčního humoru, kterou tentokrát doplňuje také skvěle využitá lokace slunné Austrálie. Ano, postavy se sice občas chovají pitomě a vy byste si nejraději poklepali na čelo, vzhledem k uvolněnému feelingu snímku, tvůrčímu tahu na branku a svižnému tempu vám to ovšem bude nakonec docela jedno. Zejména, když k tomu scénář servíruje divácky vděčné postavy i ve vedlejších rolích a Will Gluck po Panně a orel opět vytáhne chytlavou písničku od popově zpěvačky Natashy Bedingfield.

Sexy dvojice baví

Nejvíce ale režie logicky sází na ústřední dvojici, kde dal Gluck šanci dvěma vycházejícím talentům, co současně patří mezi nejvíc sexy hvězdy Hollywoodu. Sydney Sweeney potvrdila herecké kvality v seriálové Euforii a své křivky ráda vystavuje na sociálních sítích, Glen Powell si zase získal pověst sympaťáka v druhém Top Gunu a dámy dokáže snadno uhranout svými břišáky. Prostě duo, na něž bude na plátně rádo koukat dámské i pánské publikum.
S tebou nikdy
S tebou nikdy | Falcon
Herecká dvojice toho ovšem nabízí naštěstí víc než jen dokonalé figury, má mezi sebou skvělou chemii a kromě sympatií ukazuje i slušný komediální timing, při němž si v dialozích hezky nahrává na smeč. Jsou to pak právě oni, kteří romanťárnu tlačí sebevědomě dál i ve chvílích, kdy už scénáři dochází dech. Na herecké tahouny měl však Gluck vždycky čuch, což dokazuje jak zmiňovaná Emma Stone, tak Justin TimberlakeMilou Kunis v počinu Kamarád taky rád.
Když bude divák hodně rýpat, tak se dá filmu S tebou nikdy vytknout mnohé. Víceméně tu dostáváme jedno klišé za druhým, krize páru v závěrečné třetině už je scenáristicky malinko vycucaná z prstu a finále samotné je přeci jen i na dílo pro zamilované trochu přeslazené. A těch padajících eskapád mohla nešikovná hrdinka Sydney Sweeney přeci jen zažít o něco méně. Jenže stěžovat si na naplnění žánrových standardů, když jsou nám servírovány v řemeslně sebejistém a odpočinkovém hávu s hodně fajnovým obsazením, může vzhledem k romantickému suchu v kinech jen málokdo. Svůj cíl – tedy nabídnout svižný filmový odpočinek pro všechny páry – plní S tebou nikdy celkem s přehledem.
60%
S tebou nikdy je poměrně nenáročnou odpočinkovou romantickou komedií, jež sice nijak nepřepisuje hranice žánru a asi se nestane v budoucnu klasikou. Stále ale bez problémů plní účel solidního řemesla, u něhož díky pohodové atmosféře, neurážejícímu humoru a skvělé ústřední dvojici na 100 minut příjemně vypnete. A to je přesně to, co nám režisér Will Gluck a spol. chtěli v kinech dát.
Milan Rozšafný
Milan Rozšafný