S rozumem v koncích počtvrté. Bridget Jones to dá znovu dohromady s Firthem i Grantem

S rozumem v koncích počtvrté. Bridget Jones to dá znovu dohromady s Firthem i Grantem
Deník Bridget Jonesové | United International Pictures
Zellweger, která doma leští dva Oscary za Návrat do Cold Mountain a životopisnou Judy, se nikdy netajila touhou znovu připsat pár řádků do Bridgetina deníku. Ten se roku 2001 po vydání debutového snímku zařadil ke generačnímu dědictví všech láskou zhrzených, nadějeplných a nesmělých žen, jež se v sympatickém, vtipném i civilně emotivním příběhu mohly snadno ztratit (a platí to vlastně i pro muže). Druhá část Bridget Jonesová - S rozumem v koncích následovala s negativnější odezvou roku 2004 a ve středním věku zastihl protagonistku opožděný sequel Dítě Bridget Jonesové z roku 2016.
Čtvrtý film ponese název Bridget Jones: Mad About The Boy podle stejnojmenné knižní části z roku 2013, jejíž zápletku však zřejmě pozmění. Bridget je v knize jednapadesátiletou vdovou se dvěma dětmi, neboť Mark (Firth) zahyne při důlním neštěstí. Rodičovství a zármutek jí stěžují návrat na randící scénu, což by filmová adaptace mohla usnadnit. Nejenže by Firtha nemusel potkat fatální incident, ale účast Hugha Granta by rovněž zamíchala s kartami. Daniel Cleaver totiž v posledním filmu patrně v zahraničí zemřel a měl pohřeb, ale závěr indikoval jeho přežití.
Dítě Bridget Jonesové
Dítě Bridget Jonesové | Universal Pictures UK
Produkce se pochopitelně zuby nehty zasazuje o podepsání obou slavných herců, kteří dotváří harmonickou a vtipnou vztahovou dynamiku série. „Oba jsou velmi žádaní, takže dát vše dohromady není vůbec snadné. Bridget ale čeká jízda na horské dráze i s těmito dvěma muži,“ prozradil zdroj Daily Mail. Podle něj je preprodukce hotová a čeká se jen na oznámení hlavních tvůrců a obsazení.
První a třetí část režírovala Sharon Maguire, úvodní dva snímky pomáhal psát také renomovaný Richard Curtis (Láska nebeská). Jejich návrat by fanoušky a fanynky určitě potěšil, ale účast Granta s Firthem je ještě cennější. Britské ikony v posledních letech přijímají hlavně vedlejší role a víc na očích je Grant, jenž si rolemi v Gentlemanech, Dungeons & Dragons či Wonkovi buduje image nejzábavnějšího hereckého šedesátníka. Pokud se po předchozí absenci ve vesmíru Bridget Jones znovu objeví, bude to nejpádnější důvod k oprášení dlouho odmlčené látky. Čtyřiapadesátiletá Zellweger pro změnu od oscarové Judy žádný film nenatočila, což také podpoří zvídavý zájem.
zdroje: Movieweb, Daily Mail
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených romantických filmů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.