Slavný producent potvrdil zvěsti o nových Pirátech z Karibiku. Přiblížil vývoj třetího Top Gunu

Slavný producent potvrdil zvěsti o nových Pirátech z Karibiku. Přiblížil vývoj třetího Top Gunu
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta | Disney
Bruckheimer, jemuž Top Gun roku 1986 namastil kapsu a postavil mezi hollywoodskou šlechtu, potvrdil dlouhodobé zvěsti, že Piráti z Karibiku se vrátí v kompletním rebootu s jinými herci a postavami. I když přijetí a koneckonců i tržby dobrodružné série, v níž Johnny Depp piloval nejvtipnější běžecký styl kinematografie, dospěly až k opatrnému zklamání v podobě dosud posledního dílu Salazarova pomsta, zájem o Jacka Sparrowa a jeho pirátské kumpány přetrvává.
Jerry Bruckheimer
Jerry Bruckheimer

Producent, Herec

V éteru koluje několik možných verzí chystaného pokračování včetně ženského spin-offu s Margot Robbie, v únoru se vynořily zprávy, že Disney plánuje do hlavní role obsadit afroamerickou herečku Ayo Edebiri ze seriálu Medvěd. Bruckheimer však avizuje spíš „bláznivý koncept“ od tvůrce Černobylu a The Last of Us Craiga Mazina, který měl loni dostat zelenou předtím, než vše zabrzdila herecká a scenáristická stávka.
Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick | CinemArt
Start natáčení nyní dle producenta nebude dál odkládaný, neboť vybrat nové herce a herečky zabere méně času a plánování než čekání na Toma Cruise. Bruckheimer totiž současně hovořil o Top Gunu 3, který po dolarovém jackpotu Mavericka samozřejmě vznikne. Jenže nikdo neví kdy. „Těžko říct. Nemáte totiž tušení, jak vše dát dohromady. V případě Top Gunu pracujete s ikonickým a brilantním hercem a prostě nevíte, kolik filmů udělá před Top Gunem,“ lomil rukama Bruckheimer, jenž aktuálně sám pracuje na řadě projektů včetně závodního filmu Apex z prostředí formule 1 s Bradem Pittem nebo čtvrtých Mizerů.
Reaguje možná na nedávné machinace u Warner Bros., kde si Cruise chtějí pojistit jako čelní filmovou hvězdu. Akční matador, jenž se čerstvě objevil na prvních (a samozřejmě běžeckých) fotkách z natáčení Mission: Impossible 8, údajně stojí o spolupráce s autorskými režiséry a upsal se novému projektu držitele dvou Oscarů Alejandra Gonzáleze Iñárrita. Možná si zahraje i v posledním snímku Quentina Tarantina The Movie Critic a návrat do kokpitu pro něj nemusí být žhavou prioritou.
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna | Walt Disney Pictures
Piráti z Karibiku pro změnu existují v kulturní sféře Johnnyho Deppa, bez něhož se zatím žádný film neobešel. Herec, muzikant a osobnost ze zatím poslední karlovarské znělky víceméně opustil stříbrná plátna kvůli soudnímu sporu s exmanželkou Amber Heard, který jej připravil o roli ve Fantastických zvířatech a možná také o Černou perlu. Jack Sparrow je ovšem natolik vlivná postava, že by teoreticky mohla promluvit i do odděleného příběhu z jiných koutů fantastického světa, kde je možné v podstatě cokoli. Bruckheimer už loni Deppův návrat nevyloučil, avšak nově potvrzený reboot hází této mnohými vzývané možnosti klacky pod nohy. Kompletní změna obsazení i dějiště by ostatně provokovala méně než slepená náhrada za nenahraditelného herce.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
zdroje: Comicbook, Movieweb