Zapomeňte na Rebel Moon. Nové sci-fi od Netflixu láká na epické bitvy a boj o přežití

Zapomeňte na Rebel Moon. Nové sci-fi od Netflixu láká na epické bitvy a boj o přežití
Atlas | Netflix
Popová hvězda a snažící se herečka ztvární Atlas Shepherd, brilantní datovou analytičku z budoucnosti, která nesnáší lidi i umělou inteligenci, jíž absolutně nevěří. Přihlásí se tedy na nebezpečnou misi, při níž má dopadnout robota, se kterým ji spojuje dávná minulost. Jenže mise se zvrtne, hlavní hrdinka bude bojovat o přežití a aby zachránila sebe i svět před útokem umělé inteligence, musí se spojit s dávným nepřítelem. Ano, zápletka filmu Atlas nepůsobí nijak originálně a Jennifer Lopez je známá svou účastí ve spíše průměrnějších projektech. První teaser ale poměrně překvapuje.
Atlas
Atlas
AI
67%
Atlas se totiž představuje jako opulentní a trikově solidní sci-fi, v níž se nešetří epickými záběry z bojiště a válčícími roboty. Už jen po trikové stránce, na níž Netflix evidentně nešetřil, vypadá Atlas mnohem výrazněji a vypiplaněji než Snyderův nudící Rebel Moon. Dá se ale samozřejmě spekulovat o tom, kolik podobných pasáží ve snímku nakonec uvidíme a zda nejde o tradiční marketingové vypíchnutí toho nejlákavějšího. Začátek a konec upoutávky totiž nastiňují, že by nás mohl svým způsobem čekat i sci-fi survival ve stylu Gravitace, v němž bude osamocená Jennifer Lopez v roboobleku hledat záchranu.
I přes říznou první ukázku se však vyplatí být obezřetný. Za kameru se totiž postavil režijní rutinér Brad Peyton, jenž natočil např. absolutní výplachy Rampage Ničitelé a San Andreas. Promyšlený scénář či sci-fi událost roku zde tedy opravdu nečekejme. První záběry ale přeci jen lákají alespoň na poctivou popcornovou blbinu, která by navíc díky účasti Lopez měla zaznamenat úspěch.
Atlas: teaser trailer | Netflix
Její popularitu totiž není radno podceňovat a nezapomeňme, že její thriller Matka patřil i přes podprůměrné kvality mezi největší loňské hity Netflixu. Zde ji navíc bude před kamerou podporovat Simu Liu z marvelovky Shang-Ch a legenda o deseti prstenech či Barbie, a dorazí také Sterling K. Brown, který byl letos nominován na Oscara za Americkou fikci. Zda půjde o překvapení, či další netflixovské spotřební zboží, se dozvíme 24. května.
Podívejte se zatím na žebříček nejlepších sci-fi filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Netflix