Chris Rock natočí remake dánského Chlastu. Režisér originálu mu hrozí proplesknutím

Chris Rock natočí remake dánského Chlastu. Režisér originálu mu hrozí proplesknutím
Will Smith při udělování facky Chrisu Rockovi během předávání Oscarů v roce 2022. | Getty Images 2015
Dánský filmař a jeden z pionýrů hnutí Dogma 95 pochopitelně v žertu narážel na oscarový incident, kdy Will Smith neunesl Rickovo vtipkování na účet své ženy a rovnou na pódiu jej profackoval. Oblíbený komik vzal virální moment s nadhledem, Smithovi však jeho extempore vysloužilo desetiletý zákaz na oscarové ceremoniály.
Chlast
Chlast
82%
Chrise Rocka u nás známe hlavně jako herce nejen z komedií Adama Sandlera, ale i z několika kultovních filmů včetně Smrtonosné zbraně 4. Jako režisér se zatím ujal pouze tří projektů, jež sám napsal a ztvárnil v nich hlavní roli - komedií Hlava státu, Moje žena a jiné katastrofy a Pět nejlepších. S Chlastem, který navzdory přímočarému názvu skýtá dost oduševnělý a psychologický děj, v němž je humor spíš hořkosladký až tragický, však vstupuje na nepoznanou půdu.
Projekt střeží DiCapriova produkční společnost a dlouho se psalo o tom, že by slavný herec z Titanicu mohl vstoupit do Mikkelsenových šlépějí. Vidět nejprominentnějšího hollywoodského herce, jak dědí roli po největší evropské hvězdě, by vskutku nebylo k zahození.
DiCaprio však sáhl po dalším originálním projektu, právě natáčí nepojmenovanou novinku Paula Thomase Andersona (Až na krev) spolu s Seanem Pennem. Rock navíc není režijní kalibr, na který by byl Leo navyklý, a jeho angažování v očích mnoha neznačí pro americký Chlast nic moc pozitivního.
Chlast (2020)
Chlast (2020) | Film Europe
Zastání však afroamerický herec nachází paradoxně u Vinterberga, jehož fackovací hrozba vyznívá zvlášť vtipně. „Jestli to bude kravina, znova ho proplesknu,” uvedl režisér, jenž obratem vyjádřil podporu. Rocka prý shledává vzrušující volbou a k remaku chová velká očekávání. 
DiCapriova společnost Appian Way Production, která existuje od roku 2001, ostatně do světa posílá výhradně oceňované snímky včetně Scorseseho Letce a Prokletého ostrova, dobrodružného Revenanta nebo Eastwoodova dramatu Richard Jewell. Nechme se tedy překvapit pojetím a kvalitou chystaného díla, kolem něhož už vedle promile lítají také facky.
zdroje: Vulture, Movieweb