Horor roku? Film, který nadchl kritiky i Stephena Kinga, se předvádí v originálním traileru

Horor roku? Film, který nadchl kritiky i Stephena Kinga, se předvádí v originálním traileru
Late Night with the Devil | Shudder
„V 70. a 80. letech bylo na nočních talk show cosi nebezpečného,“ vysvětloval v rozhovoru pro Variety Cameron Cairnes, jenž Late Night with the Devil napsal a zrežíroval s bratrem Colinem. „Šlo o jakési okénko do cizího dospělého světa. Řekli jsme si, že zkombinovat tenhle dojem, atmosféru živého přenosu a nadpřirozeno může vyústit v ojediněle děsivý filmový zážitek.“
Late Night with the Devil
Late Night with the Devil
70%
A to se jim dle dosavadních reakcí jednoznačně povedlo. Lacině pořízený snímek, který se natáčel ve studiu v Melbourne s pomocí praktických i digitálních efektů, měl premiéru loni v březnu na texaském festivalu South by Southwest. Bratři ostatně záměrně cílí na americké publikum, které má ke kultuře talk show zvlášť blízko. „Shodli jsme se, že pokud by se ďábel nějak pokoušel propašovat do vysílání, chtěl by k tomu mít co největší publikum,“ popisoval Colin Cairnes pro The Sydney Morning Herald ambice často využívaného záporáka, jenž neplánovaně navštíví pořad Jacka Delroye (Dastmalchian). Ten si pozve hosty z řad senzibilů či parapsychologů a také údajně posedlou dívku, přičemž ďábel si poté klestí cestu živým vysíláním až do obýváků milionů televizních diváků.
Late Night with the Devil: teaser trailer | Shudder
Film natáčený formou skutečného retro záznamu má fantastické recenze. Z 38 kritik evidovaných na Rotten Tomatoes jsou všechny pozitivní, a to s vysokým průměrným skóre 8.2 z 10. Recenzenti oslavují inovativní formu, která je tísnivá i zábavná a současně dává podněty k přemýšlení nad naší úlohou mediálních konzumentů. Dastmalchian, jenž si zahrál také v Duně či Sebevražedném oddílu Jamese Gunna, táhne svým všestranným výkonem kreativní příběh, který úspěšně splétá černohumorné momenty s těmi šokujícími a krvavými.
První trailer pouze seznamuje s formou evokující dobovost a atmosféru talk show, která pro navýšení sledovanosti bizarně uspokojuje tužby po hororových scénářích. Jenže nakonec až moc reálně, jak naznačují znepokojivé závěrečné sekundy videa. Snímek se navíc může opřít také o podporu Stephena Kinga, jemuž tvůrci zaslali speciální screener a oplátkou se dočkali nadšeného doporučení na sociální síti X. King, hororový autor Osvícení nebo Carrie, australskou novinku označil za „naprosto brilantní“ a uživatele urgoval, aby snímek při první příležitosti zhlédli.
Snad se ho brzy dočkáme také u nás, k čemuž Late Night with the Devil potřebuje mezinárodního distributora. Shudder zatím funguje pouze v zámoří a výhradně pro americký trh filmy poskytuje také studio IFC Midnight, které získalo práva na kinodistribuci. Rozložení sil je tedy shodné jako v případě thrilleru Watcher, který nakonec pro mezinárodní distribuci ulovila společnost Focus Features a nyní ho vedle Shudderu můžeme zhlédnout také na SkyShowtime nebo Apple TV+.
zdroje: Variety, Sydney Morning Herald, X
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.