Z úlisného parchanta bezdomovcem? Leonardo DiCaprio zevluje na prvních fotkách nového filmu

Z úlisného parchanta bezdomovcem? Leonardo DiCaprio zevluje na prvních fotkách nového filmu
Zabijáci rozkvetlého měsíce | CinemArt
Detaily o Andersonově filmu, který autor Nitě z přízraků či Hříšných nocí sám napsal, se zatím drží v tajnosti. DiCapria, jenž pravidelně spolupracuje pouze s nejproslulejšími režiséry, však herecky doplní také držitel dvou Oscarů Sean Penn (Tajemná řeka, Milk) nebo komička Regina Hall (Scary Movie). Rozpočet se má podle zahraničních zdrojů blížit 100 milionům dolarů, tudíž Anderson opouští nezávislou a komorní scénu, již s úspěchem okupoval ve svém posledním retro snímku Lékořicová pizza.
Největší pozornost bude upřená na devětačtyřicetiletého DiCapria, jehož zachytili při natáčení dramatické scény u telefonní budky. Oscarová hvězda nosí špinavé džíny, důchodcovský župan, otrhané triko a v neposlední řadě mroží knír, na což u něj opravdu nejsme zvyklí. V inkriminované sekvenci se po ukončení hovoru zhroutí na chodník před lékárnou a pro cosi dramaticky natahuje paži, načež si prohlíží záznam a přijímá poznatky od Andersona.
Všestranný herec už hrál mentálně zaostalého, pubertálního sígra, finančního podvodníka s nosem plným kokainu, vyhořelého herce či přiženěného hlupáka, ale nyní to vypadá, že objevil další neprozkoumanou polohu. V Andersonových filmech hrdinové často prochází drsným sebepoznáním či duševní dekadencí a můžeme se těšit, co si kreativní autor připravil pro nejslavnějšího herce současnosti.
Kromě Zabijáků rozkvetlého měsíce DiCaprio naposledy hrál v satirické komedii K zemi hleď!, v níž se schyluje ke konci světa a herec mohl přenést osobní ekologické aktivity na stříbrná plátna, potažmo na Netflix. O Oscara se ucházel také v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu coby zhýčkaná televizní hvězda, která si uvědomí, že se nachází nenávratně za zenitem. Ve všech případech zaválel a není pochyb, že Anderson, jenž vykřesal nejlepší výkon kariéry i z Burta Reynoldse, Leův pobyt na hollywoodském piedestalu zase o pár let prodlouží.
zdroje: Deadline, Daily Mail