Romantická komedie pro odvážné? V traileru na Sladký život balí Polívka matku i dceru

Romantická komedie pro odvážné? V traileru na Sladký život balí Polívka matku i dceru
Sladký život | CinemArt
Na papíře to vlastně vypadá skvěle. Film totiž natočil prověřený Tomáš Hoffman, jenž zrežíroval příjemnou žánrovku Bezva ženská na krku a produkoval hity jako Účastníci zájezdu, Srdce na dlani a zejména Ženy v běhu a Ženy v pokušení, které překonaly v kinech bájnou metu milionu diváků a divaček. Hoffman by se tak dal považovat za jistého experta romantického oboru a zaručeného hitmakera. I ve Sladkém životě se navíc obklopil známými herci v čele s Vladimírem Polívkou, Petrou Hřebíčkovou, Vojtou Kotkem, Janem Cinou či Jenovéfou Bokovou. První záběry ovšem ukazují klasické neduhy tuzemských upoutávek a mnozí u novinky asi malinko pozdvihnou obočí.
Sladký život
Sladký život
61%
Zápletka okolo zhýralé hokejové hvězdy a mistra světa, který si naplno užívá života a nespí s ženami starších 30 let, sice zprvu láká na ohraný neurážející příběh floutka, co přijde o všechno, ale díky nové lásce se dokáže změnit. Jenže zde je onou láskou doktorka v podání Hřebíčkové, s níž hlavního hrdinu sice pojí dávná minulost, ale do jeho milostného hledáčku se dostane až poté, co randí s její půvabnou dcerou. Ano, něco podobného jsme mohli vidět již ve zmiňovaných Ženách v pokušení, v moderních romantikách už je ale přeci jen podobná zápletka malinko zvláštní.
Hokejista Rosťa pak v upoutávce samozřejmě bojuje s „velkým morálním dilematem“, zda může randit s ženskou nad 30, za což ho pochválí asi jenom Leonardo DiCaprio. Trailer však podobné momenty zatím příliš úsměvně nepodává a celá ukázka působí dojmem zmateného kýče, v němž se musí samozřejmě sázet na mladé dívky ve spodním prádle a řeči o sexu, aby se co nejlacinějším způsobem probudila divácká pozornost.
Sladký život: trailer | CinemArt
Ano, jisté řemeslo se ani zde už upřít nedá, sympatičtí herci zřejmě nalákají spoustu fanoušků a stále tu samozřejmě existuje velká šance, že ve výsledku bude Sladký život na svou cílovku skvěle fungovat. Jenže zatím působí zdejší pokusy o humor přinejmenším těžkopádně, naznačený milostný trojúhelník poněkud bizarně a celá zápletka vypadá z pohledu tuzemských romanťáren již poměrně unaveně.
„Komediální zápletkou a hvězdným obsazením vynikajících herců chceme navázat na nejlepší tradice klasických a českých komedií. Úsměv, pozitivní emoce a dobrá nálada jsou v dnešní době plné zmatků a špatných zpráv důležitější než kdy jindy a já věřím, že náš film udělá divákům radost,“ říká o své novince Hoffman. Představený materiál pak sice dle mého tato slova úplně nenaplňuje, zkušený režisér a producent už však několikrát prokázal, že zkrátka ví, co diváky chtějí a dokáže jim to doručit. Tak třeba své cílovce udělá i přes rozpačitý start radost i tentokrát.
Podívejte se na žebříček nejlepších českých filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: CinemArt