Bohdan Sláma a Romeo a Julie z jižní Moravy. Trailer Sucha láká na očekávaný český film

Bohdan Sláma a Romeo a Julie z jižní Moravy. Trailer Sucha láká na očekávaný český film
| BontonFilm
Oficiální popis filmu je následující. Co se stane, když do napjatých vztahů dvou dominantních otců zasáhne láska jejich dětí? Zatímco Josef nutí svou rodinu ke svéráznému způsobu života na ostrůvku vegetace mezi monokulturními Viktorovými lány, Míra je zamilovaný do Josefovy dcery Žofky. Aby získal její sympatie, musí s otcem bojovat. Synova revolta staví Viktora do nové situace. I Josef zklamaný důsledky vlastních životních postojů má možnost leccos přehodnotit. Naději na uzdravení na poli mezilidských vztahů i vyprahlé krajiny přinese do života několika hrdinů až mezní událost.
Sucho: trailer | Bontonfilm
Role dvou dominantních otců, do jejichž sousedských sporů vstoupí láska jejich dětí, ztvárnili Martin Pechlát a Marek Daniel. Mladý zamilovaný pár hrají Tomas Sean Pšenička a Dorotka Šlajerová.
„V Suchu se protnou tři generace. Ta nejstarší reprezentuje bezohlednost, ta nejmladší dává naději ve zvládnutí mezilidských vztahů vně i uvnitř rodin, ale i ve spojení s krajinou, v níž žijeme. Příběh sváru dvou klanů se dotýká i citlivých momentů, jako je přijmutí nemoci blízkého člověka nebo lásky v napjatých vztazích odlišně žijících sousedských rodin. Je to drama lidských citů, prvky má komické i tragické. Je tam humor a je to rodinný film,“ říká o své novince Sláma. Sucho dle něj funguje v příběhu jako metafora, promítá se do mezilidských vztahů. Ve svém novém filmu režisér dle svých slov vzdává hold i roli mateřství – lásce k dětem, ale také krajině, v níž všichni žijeme.
Sucho
Sucho
66%
Ve filmu dále hrají Bolek Polívka, Magdaléna Borová, Judit Pecháček, Gabriela Míčová nebo Marie Ludvíková. Sucho uvede do kin 15. února společnost Bontonfilm. A tady se můžete podívat na Kinobox žebříček nejlépe hodnocených českých filmů.