Vetřelec do každé rodiny! Disney připravuje knížku pro děti o slavném zabijákovi

Vetřelec do každé rodiny! Disney připravuje knížku pro děti o slavném zabijákovi
Vetřelci | 20th Century Fox
Little Golden Books je americká série dětských knih vydávaná od roku 1942. Své příběhy do ní přidává i Disney. Nově se ji společnost rozhodla rozšířit o vpravdě neobvyklý příběh –⁠ přepis filmového Vetřelce z roku 1979. Kniha nese název A is for Alien: An ABC Book a její oficiální popis na obalu je následující: „Ve vesmíru tě nikdo neuslyší se chichotat, když si budeš číst tuto knížku s postavami z klasického filmu Vetřelec! Vydejte se s Ripleyovou a zbytkem posádky lodi Nostromo za vesmírným dobrodružstvím, při kterém se seznámíte s abecedou od A do Z.“
Kniha je určená pro děti ve věku od 2 do 5 let, a ačkoli nepochybně zjemní hororový aspekt legendárního filmu Ridleyho Scotta, má sloužit jako určitý úvod do hororového žánru pro děti.
A is for Alien
A is for Alien | Random House Disney
Jakkoli se zdá být trochu zvláštní, že se zrovna Disney pouští do podobného experimentu, je rozhodně vzrušující vidět, jak společnost expanduje kreativními způsoby. Po akvizici společnosti Fox má nyní přístup k některým z nejoblíbenějších hororových značek, jako je Predátor, Přichází Satan! nebo zmíněný Vetřelec. A můžeme být zvědaví, co bude následovat dál. Kniha bude mít 24 stran a vyjít by měla letos v červenci. Doufejme, že snad i v české verzi.
Se samotným Vetřelcem má ostatně společnost velké plány. Již letos bychom se měli dočkat nového filmu s názvem Vetřelec: Romulus, který se odehrává mezi prvním a druhým filmem série. Režíruje Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Lesní duch), produkčně na něj dohlíží otec vetřelčí série Ridley Scott. V přípravě je také seriál, který nese prostý název Alien a vezme slavné monstrum na Zemi.
Všechny vetřelčí filmy najdete v nabídce Disney+. V rámci Kinobox žebříčku nejlepších hororů uvedených na Disney+ zaujímají první dva filmy série zaslouženě zlatou a stříbrnou pozici.
Zdroj: Random House Disney