Chystá se film o mladém Donaldu Trumpovi. Zahraje si jej hrdina z Avengers

Chystá se film o mladém Donaldu Trumpovi. Zahraje si jej hrdina z Avengers
Will Smith a Donald Trump v sitcomu Fresh Prince. | NBC Universal Television
Název filmu odkazuje ke stejnojmenné reality show, v níž se Trump výrazněji zapsal do povědomí veřejnosti. Scénář píše Gabriel Sherman, jehož bestseller The Loudest Voice in the Room inspiroval minisérii Nejsilnější hlas (2019) s Russellem Crowem v roli zakladatele Fox News Rogera Ailese. Ali Abbasi loni zabodoval působivou detektivkou Svatý pavouk a režíroval také poslední dvě epizody série The Last of Us.
The Apprentice
The Apprentice
AI
71%
Společně oživí příběh o zrodu mocné kapitalistické dynastie, který hodlají zmapovat na příběhu mentora a jeho učně. Na světlo by měli přenést Trumpův vztah s nechvalně proslulým právníkem Royem Cohnem, jehož ztvární hvězda seriálu Boj o moc Jeremy Strong. Donaldovu první manželku Ivanu si pak dle webu Deadline zahraje Maria Bakalova z dvojky Borata.
Winter Soldier (Sebastian Stan)
Winter Soldier (Sebastian Stan) | Marvel Studios
Nejvíc pozornosti se přirozeně upne na Sebastiana Stana, jenž se v minulé dekádě proslavil rolí Buckyho Burnese alias Winter Soldiera v komiksové sérii MCU. V této původně záporné úloze se objevil ve filmech Captain America: Návrat prvního Avengera (2014), Ant-Man (2015), Captain America: Občanská válka (2016), Avengers: Infinity War (2018) a Avengers: Endgame (2019). Na rozdíl od většiny tehdejších hereckých tahounů Marvelu svůj kostým zatím na hřebík nepověsil. Buckyho si má znovu zahrát v nadcházející týmovce Thunderbolts a možná i ve čtvrtém filmu o Kapitánu Amerikovi s podtitulem Nový svět.
Chválu Stan sklidil především za výkon v satirické minisérii Pam a Tommy, kde zábavně ztvárnil bubeníka Mötley Crüe a bývalého manžela Pamely Anderson Tommyho Leea. Donald Trump však bude jeho největší dosavadní výzvou a dalším projektem, v němž herec vystoupí ze své škatulky pohledného superhrdiny. V příštím roce bude mít premiéru také drama A Different Man, v němž k nepoznání namaskovaný Stan hraje stalkera, jemuž se po vynucené rekonstrukci obličeje obrací život vzhůru nohama.
Boj o moc
Jeremy Strong – Boj o moc | HBO Max
Zajímavé je také obsazení Stronga, jenž díky Boji o moc patří k nejvšestrannějším metodickým hercům současnosti. Cohn, jenž se aktivně podílel na antikomunistických McCarthyho čistkách v padesátých letech, mohl jen těžko skončit ve schopnějších rukách. Právě silné, kontroverzní a kvalitně zahrané postavy by měly zajistit působivost a historickou hodnotu filmu, který položí důraz na mocenské ambice i jejich zneužití na těch nejvyšších obchodních pozicích.
zdroj: Deadline, Kinobox