Donald Trump není jen magnát a prezident, v těchto filmech a seriálech si střihl roličku

Donald Trump není jen magnát a prezident, v těchto filmech a seriálech si střihl roličku
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon | NBC
Chvíli si pohrával i s myšlenkou, že z něj bude filmový producent, případně majitel filmového studia. Tam už by se nějaké ty dolárky ve velkém hrnout mohly. Nakonec nicméně zvolil byznys s nemovitostmi, budoval si značku a později si vystačil s tím, že čas od času někde vystoupí jako hvězdný host.
A protože tento týden oslavil narozeniny (je mu 77 let), blíží se další prezidentské volby a k tomu Donald pravidelně plní bulvární titulky svou návštěvou soudních síní, rozhodli jsme se, že se jeho drobným vpádům do filmů a seriálů podíváme na zoubek. Před naším výhledem se také sluší zmínit, že za svůj život získal dvě Zlaté maliny (za komedii Duchové to nedokáží v roce 1989 a dokumenty Death of a Nation a Fahrenheit 11/9 z roku 2018), má dvě nominace na Emmy za svou účast v reality show The Apprentice, která posuzuje obchodí schopnosti soutěžících, a dočkal se vlastního roastu.
Na konec úvodu dodám, že většinou Trump vystupuje sám za sebe, protože – jakožto okamžitě rozpoznatelná osobnost – nepotřebuje hrát někoho jiného.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

Macaulay Culkin by možná nesouhlasil, ale kratičký výstup Donalda Trumpa ve druhém dílu Sám doma, kdy Kevinovi ukazuje cestu, patří bez debat k nejikoničtějším momentům celého filmu. To, jakým způsobem si Trump Kevina změří, když si uvědomí, že se ho ptalo dítě, se nezapomíná.
Home Alone 2, Donald Trump

Fresh Prince (4. série, rok 1994)

V roce 1994 už se Trump etabloval coby úspěšný byznysmen, takže když tvůrci oblíbeného sitcomu Willa Smithe hledali pro epizodu, kde rodina prodává dům, možného kupce, Trump byl dokonalým řešením. Zajímavé na tomhle cameu je, že si vzal po svůj bok tehdejší manželku Marlu Maples.
Fresh Prince, Donald Trump

Zoolander (2001)

Když se točil příběh nejslavnějšího modela na světě (který nebyl), Donald Trump u toho přirozeně nemohl chybět. Nesmíte ale mrknout, jinak ho minete, krátce se jen vyjádří k hlavnímu hrdinovi. A ano, po jeho boku je Melanie, ale tehdy spolu „jen“ chodili. Mimochodem, Trump měl později (jak je u něj dobrým zvykem) svérázné zamyšlení se nad tím, proč dvojka pohořela: prý v éře "hnutí zeitgeist“, které chtělo svrhnout stávající systém, už mužští modelové nikoho nezajímali.
Zoolander, Donald Trump

Duchové to nedokáží (1989)

Další film, kde Trump hraje sám sebe a rovnou z toho bylo nechvalně proslulé ocenění Zlatá malina za nejhorší herecký výkon. Výjimečné je, že nejde o pouhé cameo, ale o skutečný výstup, díky čemuž je Donald Trump jediný americký prezident, který dostal Zlatou malinu za opravdový herecký výkon (dalšími oceněnými jsou Ronald Reagan a George W. Bush, ti si však vysloužili Malinu jen za použité archivní záběry v dokumentárních filmech).
Duchové do nedokáží, Donald Trump

Sex ve městě (2. série, 1999)

New York a Donald Trump k sobě neodmyslitelně patří. Jeho krátký výstup v kultovním Sexu ve městě tak byl nejspíš nevyhnutelný. Ostatně, jak říká Carrie z pozice vypravěčky, zatímco Samantha popíjí na baru: „Samanta, sklenka cosmopolitanu a Donald Trump, víc z New Yorku dostat nemůžete.“
Sex ve městě, Donald Trump

Všichni starostovi muži (2. série, 1997)

Když Mike (jako vždy neodolatelný Michael J. Fox) potřebuje pomocnou ruku pro starostu, který bojuje s psaním vlastní biografie, kdo jiný může nastoupit na scénu než Trump, jenž měl v té době sám na kontě již tři takové knihy?
Všichni starostovi muži, Donald Trump | YouTube

Malí uličníci (1994)

Vzácná chvíle, kdy Donald Trump nehraje sám sebe. V rodinné komedii Malí uličníci ztvárnil opravdu drobnou roli otce Walda. Přirozeně velmi bohatého a s výmluvnou větou: „Jsi nejlepší syn, jakého si lze za peníze pořídit.“
Malí uličníci, Donald Trump | YouTube

Wall Street 2: Peníze nikdy nespí (2010)

Filmový žralok z Wall Street si v pokračování vyrazil ke kadeřníkovi a přirozeně tam nemohl narazit na někoho menšího než na Trumpa. Dva velikáni na jednom hřišti, jen tak lze popsat scénu, v níž je sice Gekko v podání fantastického Michaela Douglase, ale za hlavní hvězdu tu platí Trump.
Peníze nikdy nespí, Donald Trump

Tak jde čas (2005)

A nakonec Trump v nejdéle běžící americké telenovele jakožto člověk, jemuž se ženy vrhají k nohám a jsou ochotné udělat cokoli, ale doslova cokoli pro to, aby pro něj mohly pracovat. Tuhle pozici si Trump bezpochyby užil.
Tak jde čas, Donald Trump