Jenna Ortega nebude hrát ve Vřískotu 7. A kvůli komentářům na sociální síti vyletěla Barrera

Jenna Ortega nebude hrát ve Vřískotu 7. A kvůli komentářům na sociální síti vyletěla Barrera
Vřískot 6 | Forum Film
Jenna Ortega
Jenna Ortega

Herečka

Odchod Ortegy z hereckého ansámblu Vřískotu 7 nebyl ovlivněný padákem pro Barreru, jak upozorňují zahraniční média. Důvodem, proč se jednadvacetiletá herečka rozhodla role vzdát, jsou údajně termíny natáčení filmu a seriálu Wednesday, které se překrývají. Ortega se navíc podílí i na filmu Tima Burtona Beetlejuice 2, takže může mluvit o velkém pracovním vytížení. A přestože většinu svých scén pro Beetlejuice 2 už má hotových, s ohledem na stávku a zdržení jí stále pár natáčecích dnů zbývá.
Ortega a Barrera hrály sestry Taru a Sam Carpenterovy ve Vřískotu z roku 2022 a v letošním sequelu Vřískot 6. Pomohly přivést zpět k životu pozastavenou hororovou franšízu a původně se měly objevit i v sedmém snímku, který letos ohlásil svou přípravu s režisérem Christopherem Landonem.
Vřískot 6
Melissa Barrera a Jenna Ortega, Vřískot 6 | Forum Film
Barrera dostala vyhazov ze sedmého Vřískostu poté, co na sociálních sítích postovala příspěvky podporující Palestinu v konfliktu s Izraelem. Producent Vřískotu ze Spyglass Media Group prohlásil, že studio absolutně netoleruje projevy antisemitismu či podněcování k nenávisti v jakékoli formě včetně zavádějících odkazů na genocidu, etnickou čistku, holocaust či čehokoli souvisejícího s projevy nenávisti.
Melissa Barrera napsala jeden komentář, v němž Izrael obvinila z genocidy a etnické čistky a rovněž sdílela příspěvek o „holocaustu k podpoře izraelského zbrojního průmyslu“. Poté, co Barrera musela odejít, režisér Landon zveřejnil svůj postoj na síti X (bývalý Twitter), který vzápětí smazal: „Všechno stojí za houby. Nekřičte. Nebylo to moje rozhodnutí.“
Návrat Vřískotu v roce 2022 svedl na stříbrném plátně dohromady původní hvězdy Neve Campbell, Courteney Cox a Davida Arquettea a představil nováčky Masona Goodinga jr. a Jasmine Savoy Brown. Sedmému Vřískotu řekla nejprve ne Campbell, které nevyhovoval nabízený honorář, nicméně režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillet vyjádřili naději, že se někdy v budoucnu ještě vrátí. Zatím poslední Vřískot skončil dobře pro postavy Ortegy i Barrery, které znovu porazily Ghostface a upevnily svůj sesterský vztah. Jak se bez nich sedmička obejde, na to si tedy budeme muset počkat.
Zatím se podívejte na žebříček nejlepších hororů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.
zdroje: Variety, Colider, Kinobox