Ve stínu krále rokenrolu. Film o Priscille Presley představuje finální upoutávku

Ve stínu krále rokenrolu. Film o Priscille Presley představuje finální upoutávku
Priscilla | A24
Priscilla
Priscilla
AI
66%
Priscilla se představila na festivalu v Benátkách, kde sklidila mimořádný ohlas. Za sugestivním dramatem, které staví do hlavní role manželku Elvise Presleyho, stojí coby autorka námětu režisérka snímku Sofie Coppola a Priscilla Presley, která svůj bouřlivý vztah s ikonou rokenrolu popsala v knize Elvis and Me.
Priscilla: trailer | A24
V hlavní roli Priscilly se představí Cailee Spaen (Zlý časy v El Royale), Elvise ztvárnil Jacob Elordi (seriál Euforie). Elvis se se svou nastávající ženou seznámil v západním Německu během své vojenské služby v roce 1958, když Priscille bylo pouhých 14 let. O dva roky později se Elvis a Priscilla společně vrátili do USA, vliv krále rokenrolu však začal upadat a o slovo se hlásili mladší a energetičtější interpreti.
Manželství Elvise a Priscilly vydrželo do roku 1973. Elvis zemřel o čtyři roky později na následky srdeční infarktu (spekulovalo se o předávkování drogami). Priscilla svůj vztah s Elvisem sepsala na konci 80. let, stala se oblíbenou herečkou (seriály Dallas a Melrose Place, filmová série Bláznivá střela).
Sofia Coppola, Priscilla Presley a Cailee Spaen
Sofia Coppola, Priscilla Presley a Cailee Spaen | Getty Images
Priscilla bude mít v severoamerických kinech premiéru 3. listopadu letošního roku a s velkou pravděpodobností bude usilovat o řadu prestižních kinematografických cen včetně Oscara. Toho má Sofia Copolla doma za scénář k intimnímu dramatu Ztraceno v překladu.
Žebříček nejlepších hudebních filmů podle uživatelek a uživatelů Kinoboxu najdete zde.