Po Elvisovi je tu Priscilla. Trailer dává nahlédnout do života Presleyho osudové lásky

Po Elvisovi je tu Priscilla. Trailer dává nahlédnout do života Presleyho osudové lásky
Priscilla | A24
Snímek distribuuje nezávislé studio A24, které letos na Oscarech vypálilo veškeré konkurenci rybník díky komediální sci-fi Všechno, všude, najednou. Půjde exkluzivně do kin v průběhu oscarové sezóny, která startuje na podzim a v níž Sofia Coppola není žádným nováčkem. Dcera slavného filmaře Francise Forda Coppoly má doma zlatou sošku za nejlepší scénář k filmu Ztraceno v překladu a oceňované jsou rovněž její další díla jako Smrt panen či Oklamaný.
Priscilla
Priscilla
AI
66%
Příběh vychází z memoárů Priscilly Presley, která se na filmu podílí jako koproducentka. Coppola pro web Collider vysvětlila, že ji silně zaujala její perspektiva dospívající zranitelné ženy, která vyrůstá v Presleyho sídle uprostřed mediálního humbuku a nepředstavitelného nátlaku společnosti. Tím jí prý připomněla osudy Marie Antoinetty, jejíž stylizovaný životopis zfilmovala roku 2006.
První upoutávka trvá necelých padesát vteřin a je z ní patrné, že Coppola znovu doručí oku lahodící symfonii podmanivých obrazů a rytmické hudby, která supluje dialogy a prozatím nechává rozeznít šťastnější a energické okamžiky ústředního páru. Jde o ukázkový stylový teaser, v němž se nic nedozvíme a který nás spolehlivě naladí na kýženou notu. Není přitom pochyb o tom, že výsledný snímek bude o něco dramatičtější než bezstarostně vyhlížející ukázka.
Priscilla: teaser trailer | A24
Hlavní role se ujala pětadvacetiletá Cailee Spaeny známá ze seriálu Mare z Easttownu, která podle režisérky bezvadně zvládla ztělesnit protagonistku ve všech fázích dvanáctiletého vývoje. Elvis Presley bude tentokrát stínovým charakterem v ústraní, ztvárňuje jej rovněž pětadvacetiletý Jacob Elordi. Charismatický Australan má zástupy fanynek díky seriálu Euforie a Coppola kvitovala jeho magnetické charisma, díky němuž se prestižní úlohy zhostil na výbornou.
Elordi v rychlém sledu navazuje na Austina Butlera, jenž Presleyho s grácií oživil v loňském Elvisovi od Baze Luhrmana. Chválený snímek si došel pro osm oscarových nominací a Butlera o sošku připravil jedině Brendan Fraser, jenž se fyzicky transformoval pro komorní drama Velryba. Celkově šlo o velký finanční i kritický úspěch, na který se talentovaná Coppola pokusí navázat. Forma první upoutávky o tom rozhodně svědčí.