Nicolas Cage je v traileru nového filmu Dream Scenario k nepoznání

Nicolas Cage je v traileru nového filmu Dream Scenario k nepoznání
To se mi snad zdá | A24
To se mi snad zdá
To se mi snad zdá
67%
Absurdní hororová komedie vypráví příběh o zanedbaném profesorovi Paulu Matthewsovi (Cage), který se z nevysvětlitelných důvodů začne všem lidem objevovat ve snech, čímž si vyslouží nemalou mediální pozornost. Situace se však komplikuje poté, co se z neobvyklých snů začnou stávat noční můry… Snímek od produkční společnosti A24 (Děsivé dědictví, Lady Bird, Drahokam) byl slavnostně uvedený na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde sklidil nadšené ovace. Do české distribuce vstoupí 25. ledna 2024.
To se mi snad zdá: trailer | A24
Nick Cage není jen internetový mem, ale rovněž herec mnoha transformací, který se dokáže proměnit podle toho, jaký režisér s ním právě pracuje. Dream Scenario je dalším ze série experimentů. Film norského režiséra Kristoffera Borgliho žánrodě spadá do komedie a hororu. Cage ztvárňuje na pohled neatraktivního obyčejného chlápka, jenž se však za bizarních okolností proslaví. Cage na jaře zazářil jako Drákula v černé komedii Renfield, předtím se však ve filmu znovu objevil až v roce 2016 ve vedlejší roli v životopisném thrilleru Olivera Stonea Snowden.
Dream Scenario je dle prvních několika recenzí na webu Rotten Tomatoes unikátní podívanou na pomezí fantasy, pověsti a novodobého hororu. Snímek má 92 % pozitivních recenzí s průměrnou známkou 7,5 z 10. Herec i režisér prý projevují smysl pro komediální timing. Skoro všichni se zatím shodují, že humor se nemíjí účinkem a příběh nepřestává během střízlivých 100 minut překvapovat.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.