Butcher's Crossing: Nicolas Cage to dokázal, jeho nový western nadchl kritiky

Butcher's Crossing: Nicolas Cage to dokázal, jeho nový western nadchl kritiky
Butcher's Crossing | Saturn Films
Lovci bizonů
Lovci bizonů
54%
Butcher's Crossing je adaptací vysoce ceněného románu Johna Williamse. Režíroval ho jistý Gabe Polsky, který se s Cagem z pozice producenta již dříve sešel při Špatném poldovi. Současně Polsky spolurežíroval a produkoval cenami ověnčený a kritikou uznávaný snímek Motelové pokoje z roku 2012.
Butcher's Crossing se s úspěchem promítal na loňském festivalu v Torontu, odkud si odnesl velmi dobré recenze. Cage v něm hraje lovce bizonů na starém západě, jehož si najme na výpravu mladý muž (Fred Hechinger). Co mělo být pouhou dobrodružnou cestou, se brzy zvrhne v čiré šílenství.
Butcher's Crossing: trailer | Sony
Snímek, v němž dále hrají Paul Raci z kapely Sound of Metal, Rachel Keller z Tokyo Vice a Xander Berkeley (24 hodin), přináší temný a pochmurný pohled na obchod s bizony, který toto zvíře přivedl téměř na pokraj vyhubení a zároveň takřka vyhladověl původní obyvatelstvo, jež na něm bylo závislé.
Butcher's Crossing je dle ohlasů mnohem pomalejší western, než jak se jeví z traileru. Je samozřejmě otázkou, zda po své festivalové premiéře nebyl v rámci tempa upravený, aby víc odpovídal představám mainstreamového publika. Cage by každopádně svým výkonem mohl útočit i na nějaké ceny. Po letech ve službách VOD, kdy ve velkém splácel dluhy, by to byl zasloužený comeback.
Tváří v tvář 2: Nicolas Cage poodhalil, co nás čeká v chystaném pokračování
Filmy10. 1. 2023
Tváří v tvář 2: Nicolas Cage poodhalil, co nás čeká v chystaném pokračování
Butcher's Crossing zatím nemá stanovené datum premiéry ani českého distributora. U nás v databázi můžete zabrousit do sekce filmů zdarma, kde najdete snímek s všeříkajícím názvem Ninja vs. predátor. Extra dobrý film to není, ale aspoň se tam po boku Cagea řeže frajer Tony Jaa.