Jennifer Lawrence je připravená na comeback z dobrovolného exilu. Svět ji zatím vítá

Jennifer Lawrence je připravená na comeback z dobrovolného exilu. Svět ji zatím vítá
Jennifer Lawrence | Lionsgate
Lawrence se v poslední pětiletce záměrně stáhla do pozadí. Po několika kriticky i komerčně neúspěšných titulech, na jejichž vrcholu byli neslavní Pasažéři s Chrisem Prattem, začala cítit rostoucí averzi veřejnosti vůči své osobě. Pochopila, že svět začíná být z jejího postoje „áčkové celebrity, jejímž nejoblíbenějším jídlem je pizza ze stánku“, poněkud otrávený.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence

Herečka

Ve velkém rozhovoru pro Vanity Fair v roce 2021, když si lidé dávno všimli její náhlé nepřítomnosti, řekla: „Nepouštěla jsem ven dost kvalitních věcí a všichni už mě měli plné zuby. Na jejich místě bych cítila totéž. Dostala jsem se do bodu, kdy jsem nemohla udělat nic, čím bych někoho nepopudila. Když mě viděli jít po červeném koberci, ptali se: ‚Proč neběží?‘ Já se celý život pokouším uspokojovat lidi okolo sebe, takže to bylo těžké.“
Herečka pochopila, že není nic, co může říct nebo udělat, aby názor veřejnosti změnila. Vždyť k její situaci vedla právě její tvář na každém rohu, víc mluvit a víc se zpřítomňovat tedy mohlo jen přilít olej do ohně. Rozhodla se proto udělat krok zpět a soustředit se víc na osobní život než na kariéru. Hrála jen v jednom filmu ročně, mnohdy v méně frekventovaných titulech, sezónu 2020 dokonce zcela vynechala a výrazně omezila veřejná vystupování. A tato taktika zafungovala!
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence | 20th Century Fox
Lawrence však opět nasazuje slušné tempo. Připravuje drama Mob Girl podle skutečné události italského festivalového velikána Paola Sorrentina, kde ztvární Arlyne Brickman. Ženu, jež vyrostla mezi gangstery, a později se stala policejní informátorkou. Dále má v plánu komedii Bad Blood režiséra a scenáristy Adama McKaye, jehož K zemi hleď! patří k jejím největším filmům během pauzy. Ve snímku bude hrát s komikem Willem Ferrelem. Chystá se také nová verze Na východ od ráje a tři další filmy. Aktuální ostrá komedie Nic ve zlým pak právě vstoupila do kin a odnáší si celkem pozitivní reakce, z velké části právě díky tomu, že si lidé uvědomili, jak moc jim Lawrence vlastně chyběla.
Mob Girl
Mob Girl
AI
76%
Opět začala navštěvovat talk show, vyprávět historky ze života a začala znovu očarovávat média i jejich konzumenty. Naposledy obletěla internet a magazíny anekdota o jejím neúspěšném konkurzu na Bellu ze Stmívání, během nějž se cítila tak mimo svůj element, že jí rychle ukázali dveře. Jennifer mírně ustřelila, když nedávno v jednom rozhovoru nešťastně zveličila roli Hunger Games v historii filmů s ženskými hrdinkami, kauzička však rychle vyšumněla. Nyní vůči ní převažuje vstřícnost.
Lawrence tedy projevila značný cit pro veřejné mínění a stáhla se těsně předtím, než byla její pověst nenávratně poškozena. Aktivní zůstala natolik, aby nezpřetrhala vazby v Hollywoodu, ale zároveň vyvolala dostatečný hlad, takže se nyní s nadšením píše o jejím návratu. Uvidíme, jestli to vydrží, nebo zda bude muset za dalších pár let znovu stahovat plachty.