Jak začaly Hunger Games? Počátek her na život a na smrt v první vzrušující ukázce

Jak začaly Hunger Games? Počátek her na život a na smrt v první vzrušující ukázce
Rachel Zegler – The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes | Lionsgate
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
74%
V dystopické budoucnosti se v ruinách Severní Ameriky rozkládá země zvaná Panem. Skládá se z hlavního města Kapitolu a dvanácti přilehlých obvodů, z nichž se každoročně vybírají zástupci z řad teenagerů, kteří se utkají v aréně v boji o holý život. Tentokrát však nepůjde o přeživší, nýbrž o spektákl, jak v traileru tvrdí děkan vládnoucí Akademie Casca Highbottom (Peter Dinklage).
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech: trailer | Lionsgate
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech se zaměřuje na desáté výroční hry, které se poprvé vysílají v živém televizním přenosu. Jednou z vylosovaných soutěžících je Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), která při úvodní ceremonii oslní Akademii svým zpěvem a charismatem. Jejím mentorem se stává osmnáctiletý Coriolanus Snow (Tom Blyth), pozdější tyranský prezident Panem, jehož v předchozích dílech ztvárnil Donald Sutherland. Mezi ochráncem a jeho svěřenkyní se vytváří speciální vztah, ovšem v sázce jsou záležitosti přesahující i barbarskou televizní událost.
Trailer odkrývá scény ve víceméně chronologickém pořadí, přičemž vysvětluje hlavně vztahy mezi staronovými postavami. Samotné akční scény v aréně moc nevidíme, ale díky burácejícímu soundtracku a osudovým prohlášením se daří navodit očekávání, která souzní s popularitou knih i předešlých filmů. Od roku 2012 vyšly čtyři snímky s Jennifer Lawrence v roli Katniss Everdeen, jež si udržovaly vysokou návštěvnost a jejichž tržby přesahovaly 600 milionů dolarů. Poslední část s názvem Hunger Games: Síla vzdoru – 2. část měla premiéru roku 2015.
Donald Sutherland
Hunger Games | Lionsgate
Suzanne Collins vydala knižní prequel roku 2020. Vysloužil si převážně pozitivní ohlasy a nadcházející filmová verze, jejíž premiéra v kinech proběhne 16. listopadu 2023, naznačí, jak pandemie otřásla se zájmem o teenagerskou dystopii. Režie se znovu ujal Francis Lawrence, jenž natočil všechny dosavadní díly vyjma jedničky. Materiál vypadá atraktivně, daný svět má stále co nabídnout a lákavé je rovněž herecké obsazení, které doplňuje ještě Viola Davis, Hunter Schafernebo Jason Schwartzman.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu