Nejdelší akční scéna historie. Chris Hemsworth podruhé vyprošťuje zajatce i v Čechách

Nejdelší akční scéna historie. Chris Hemsworth podruhé vyprošťuje zajatce i v Čechách
Vyproštění 2 | Netflix
Snímek z originální produkce Netflixu se opět zaměří na žoldáka Tylera Rakea (Hemsworth), jenž se zotavil z těžkého zranění a musí vytrhnout celou rodinu z pařátů gruzínského gangstera. A znovu tak bude činit v dlouhých nepřerušovaných záběrech, na nichž režisér Sam Hargrave postavil už první díl.
Vyproštění 2: 2. trailer, české titulky | Netflix
Snímek bude mít premiéru 16. června a z tropické Bangladéše přesouvá děj do zasněžené východní Evropy. Štáb natáčel od listopadu 2021 také poblíž Prahy, a právě tam vznikala akční sekvence na vlakové soupravě, která dominuje první části upoutávky. Titulky se jmény tvůrců se efektivně zjevují v prostoru, který Hargrave rozebírá v nepřerušovaném záběru. Jeho součástí je i boj s helikoptérou a má trvat závratných 21 minut, což svědčí o nebývalé kreativitě a nasazení všech přítomných aktérů a aktérek.
Vyproštění 2
Vyproštění 2
  • Netflix
72%
Zbytek traileru se nese v tradičnějším duchu, přesto nešetří působivými atrakcemi. Vyčnívá z nich bojující Hemsworth, jenž má kombinézu doslova v jednom ohni, přičemž plameny vůbec nevypadají digitálně. Snímek by měl nabídnout neutuchající a vynalézavou akci. Rakea uvrhne do mise, kvůli níž se bude muset mimo jiné infiltrovat do střežené věznice a vyvolat povstání, jímž se probije na svobodu. A zachrání při tom minimálně dvě mladé dívky a chlapce, s nimiž má v ukázce otcovský vztah.
Dvojka Vyproštění působí celkově rozmáchleji a smrtonosněji než její předchůdce, a byť neznáme výši rozpočtu, mělo by jít o nářez hodný velkých pláten. Produkující bratři Russové (Avengers: Endgame) ostatně chtějí kolem Rakea vybudovat celý filmový vesmír.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?