Nejpsychopatičtější romance na první fotce. Lady Gaga se představuje jako Harley Quinn po boku Jokera

Nejpsychopatičtější romance na první fotce. Lady Gaga se představuje jako Harley Quinn po boku Jokera
Joker: Folie a Deux | Warner Bros.
Joker z roku 2019 patří k největším filmovým senzacím poslední doby. Šedesátimilionová produkce si v tržbách z kin dokráčela pro víc než miliardu dolarů a sklidila jedenáct oscarových nominací. Proměnila ty za nejlepší hudbu a nejlepšího herce pro Joaquina Phoenixe, jenž ztvárnil zrod Batmanovy nemesis v realisticky špinavém příběhu bez nadpřirozena, technických gadgetů a explozivních speciálních efektů. Drama ve stylu Taxikáře rezonovalo také u publika a režisér Todd Phillips loni v létě ohlásil, že má hotový scénář k druhému dílu.
Ten nazval Joker: Folie a Deux a obklopují ho zvěsti podobně šílené jako charakter protagonisty. Má jít o muzikál zasazený do Arkhamského ústavu, přičemž titul Folie a Deux označuje duševní chorobu, která se v tentýž čas projeví u dvou spřízněných osob. Tím se dostává do hry postava Harley Quinn, která v komiksech dělá uvězněnému Jokerovi psychiatričku, načež se do něj zamiluje a promění se v gothamskou superpadoušku.
Joaquin Phoenix
Joker | Warner Bros.
Úlohu v minulých letech proslavila Margot Robbie, která si Quinn zahrála ve dvou verzích Sebevražedného oddílu a v sólovce Birds of Prey. Ve druhém Jokerovi, jenž stojí mimo hlavní filmovou linii DC, však role připadla herečce a zpěvačce Lady Gaga (Zrodila se hvězda). Toto obsazení je vzhledem k muzikálové formě pochopitelné a k projektu přitáhne víc pozornosti.
Nová oficiální fotografie, kterou Phillips zveřejnil na svém Instagramu, naznačuje alternativní valentýnský románek mezi oběma protagonisty. Jejich turbulentní vztah by sice měl zahrnovat vášnivé emoce, ale podle všeho také hromadu násilí. V posledních měsících zaplavily internet drby, které scénáři připisují nebývalou drsnost. Dočkat se máme výjevů jako kastrace či dekapitace a zdá se, že Zpívání v dešti chce Phillips vyměnit i za jekot v hektolitrech krve.
Druhý Joker půjde do kin v říjnu příštího roku, a ať už nabídne cokoli, očekávání budou vysoká. Jedná se o první komiksovou adaptaci koncipovanou jako muzikál a možná poslední připravovaný DC snímek, který nespadne pod nově zahájenou sérii pod vedením Jamese Gunna a Petera Safrana. Dříve komediální režisér Phillips má neobvyklou autorskou svobodu a k dispozici dostal rozpočet ve výši 150 milionů dolarů, který svědčí o obřích ambicích a výpravnějším měřítku celého projektu.

Kinolog: Co je valentýnský film a proč se tento svátek slaví

Valentýnské filmy nejsou jenom romantické komedie, ale i melodramata. Které z nich jsou světově nejpopulárnější? Musí jít vždy o příběhy mezi mužem a ženou, nemohou tam být i zvířata a stroje? A jak se ubránit kýčovitému dojetí?