Nejnechutnější film osmdesátých let dostává remake plný hvězd a bude mít rating R

Nejnechutnější film osmdesátých let dostává remake plný hvězd a bude mít rating R
Toxický mstitel | Troma Entertainment
Toxický mstitel z roku 1984 je nejslavnějším titulem kultovní společnosti Troma a režisérů Michaela Herze a Lloyda Kaufmana. Tvorba daného studia zahrnuje pokleslé černohumorné snímky jako Atomové gymnázium, Surfoví náckové musí zemřít (pomyslná cena za nejujetější filmový název) nebo Tromeo a Juliet, ovšem poznávací značkou Tromy je zmutované odpadkové monstrum z posilovny, které se už objevilo ve čtyřech filmech (všechna pokračování režíroval sám Kaufman).
Příběh o nesmělém a šikanovaném mladíkovi, jenž uklízí v posilovně plné polonahých teenagerů a jednoho dne se po pádu do toxického odpadu promění v ohyzdné monstrum, nabízí až nadčasovou parodii superhrdinských schémat. Toxický mstitel moc krásy ani intelektu nepobral, ale udatně likviduje veškeré zlo a příkoří, kterými je svět filmu naplněný. A jeho boj s nepřáteli, za nimiž vyráží z tajného útočiště na skládce, je většinou morbidně zábavný, krvavý a úchylný.
Toxický mstitel
Toxický mstitel | Troma Entertainment
Nová verze Toxického mstitele přitom vzniká už od roku 2010 a původně mělo jít o „rodinnou komedii s přístupností od 13 let“. Toto stanovisko se ale postupně měnilo, a když u režijního kormidla stanul herec Macon Blair (Jako v bavlnce), bylo zaděláno na přímočarý remake s důrazem na zachování původní esence zvrácenosti.
A to se nyní potvrdilo, neboť zámořská Motion Picture Association udělila chystanému snímku nepřístupný rating R.Děti do sedmnácti let tudíž musí na film „plný násilí a gore scén, nepřístupného jazyka, sexuálních narážek a otevřené nahoty“ pouze v doprovodu rodičů. Toxický mstitel se tedy řadí po bok dalších R superhrdinských filmů jako Logan, Deadpool nebo Watchmen.
Ambice tentokrát dalece překračují nezávislou a pokleslou produkci a snímek bude chtít uspět v kinech, což nejlépe dokumentuje skvělé áčkové obsazení. Hlavní roli ztvární Peter Dinklage ze Hry o trůny a těšit se můžeme také na Kevina Bacona (Tajemná řeka), Elijaha Wooda (Pán prstenů) nebo dětskou hvězdu Jacoba Tremblaye (Doktor Spánek).
Hra o trůny
Hra o trůny | HBO
Macon Blair zatím režíroval jen pozitivně přijaté komediální drama I Don't Feel at Home in This World Anymore. Nyní se ukáže, jak si poradí s komplikovaným projektem, který chce oslovit mainstreamové publikum, přestože daná látka má kultovní pověst u okrajovější divácké skupiny. Produkuje režisérská dvojice originálního snímku a kameru obstarává Dana Gonzales, jenž má v rejstříku filmy jako Greenland: Poslední úkryt či Trestanec.
Těšíte se na nové zpracování Toxického mstitele s vyššími tvůrčími ambicemi a nižším hercem?