Sylvester Stallone právě pokořil další výjimečnou metu a jeho kariéra je rázem ještě úspěšnější

Sylvester Stallone právě pokořil další výjimečnou metu a jeho kariéra je rázem ještě úspěšnější
Rocky | MGM
Sylvester Stallone je bez debat jednou z největších akčních hvězd kinematografie, která si navzdory několika přešlapům vybírá zajímavé a navrch úspěšné produkce. Počínaje původním Rockym, který vznikl podle Stalloneho scénáře a stal se jedním z finančně nejtriumfálnějších snímků sedmdesátých let, a konče letošní komiksovkou Sebevražedný oddíl, kariéra 'Italského hřebce' nemá strmé pády - a nově ji rámuje další výjimečný úspěch.
Sebevražedný oddíl totiž o premiérovém víkendu ovládl americkou
Sylvester Stallone
Cliffhanger | Carolco Pictures Inc.
návštěvnost s tržbami 26,5 milionů dolarů. To je sice lehce za očekáváním, ale bohatě to stačí na první místo. A to je skvělá zpráva především pro Stalloneho, který má nyní takový 'hit číslo 1' na kontě už šestou dekádu za sebou. Jako první si toho všiml zahraniční web Deadline, který rovněž informoval, že ze 46 Stalloneho filmů jich na nejvyšší stupínek v zámořských tržbách dospělo hned 20. A nabídl průřez základními hercovými hity, které tuto statistiku v každé dekádě naplňovaly:
Sedmdesátá léta: Rocky
Osmdesátá: Rambo: První krev
Devadesátá: Cliffhanger
2000-2009: Formule!
2010-2019: Expendables: Postradatelní
2020-2029: Sebevražedný oddíl
Stallone sdílel zprávu na svém instagramu a je na tento milník náležitě pyšný. Ještě aby ne - zatímco řada hvězd osmdesátek a devadesátek v posledních letech strádá a noří se do béčkových produkcí, Sylvester se až na pár výjimek stále ochomýtá kolem áčkových a sledovaných produkcí. Produkcí, které navíc jako v případě Postradatelných sám zaštiťuje a iniciuje.
Sebevražedný oddíl
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
V 75 letech je navíc akční legenda stále ve špičkové fyzické formě, což se nám chystá dokázat v očekávaném filmu Samaritan, v němž ztvární zestárlého superhrdinu. A je zároveň možné, že nekončí ani jeho stopa v Sebevražedném oddílu - jeho charakter King Shark, jemuž Stallone propůjčil svůj hlas, totiž sklízí nadšené ohlasy, a mohl by se eventuálně dočkat vlastního spin-offu.