Zack Snyder se díky Netflixu vrátí k hororovým kořenům

Zack Snyder se díky Netflixu vrátí k hororovým kořenům
Úsvit mrtvých | Universal Pictures
Poté, co udělal Snyder svůj hrubý sestřih Ligy spravedlnosti, odstoupil od projektu kvůli rodinné tragédii. Otěže poté přebral Joss Whedon, který film v mnohém upravil a výsledek málem svou nekvalitou zabil DCEU. Fanoušci od té doby volají po Snyderově verzi, ale té se nejspíš nedočkáme (neměla hotové triky a studio už takhle na Lize spravedlnosti prodělalo stamiliony).
Snyder od svého odstoupení nabíral síly a natočil pouze kraťas Snow Steam Iron. Brzy by se ale mohl vrátit ve velkém stylu. Pro Netflix totiž natočí podle vlastního námětu akční zombie thriller Army of Dead. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda do meči) a příběh nás zavede do Las Vegas, kde vypukla zombie apokalypsa. Skupinka žoldáků se rozhodne vstoupit do karanténní zóny, aby provedli tu nejodvážnější loupež v historii města.
Snyder na film dostane od Netflixu štědrých 90 milionů dolarů a absolutní tvůrčí svobodu. Pro známého režiséra půjde o návrat ke kořenům - jeho debutem byl v ruce 2004 vynikající zombie remake Úsvit mrtvých:
Úsvit mrtvých