Tržby v českých kinech: Líbáš jako ďábel je nejúspěšnějším filmem letošního roku!

Tržby v českých kinech: Líbáš jako ďábel je nejúspěšnějším filmem letošního roku!
Temný rytíř povstal
Snímek Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel (2012) je tedy prozatím nejúspěšnějším filmem letošního roku. Konkurentů by se ale pár našlo. V prosinci jde do distribuce dlouho očekávaný Hobit: Neočekávaná cesta (2012). V listopadu se uzavře Twilight sága: Rozbřesk – 2. část (2012). Již brzy navíc vstoupí do kin poslední díl batmanovské trilogie Temný rytíř povstal (2012).
Christian Bale
Temný rytíř povstal
Hobit to v předvánočním čase asi do konce letošního roku nestihne, ale Twilight sága je pro tvůrce Líbáš jako ďábel vážným soupeřem. Na polibky upírů a vlkodlaků budou nejspíš Jiří Bartoška, Oldřich Kaiser a Jiří Langmajer krátcí. Necelých 382 tisíc diváků si závěrečný díl upírské ságy pravděpodobně ujít nenechá.
Doba ledová 4: Země v pohybu
Doba ledová 4: Země v pohybu vévodí aktuálnímu žebříčku top20. | BontonFilm
Jinak je vše při starém. Víkend ovládly animované snímky Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) a Madagaskar 3 (2012). V první desítce je po premiérovém uvedení koprodukční drama Konfident (2012) s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Na aktuálně osmou příčku snímku stačily necelé 3 tisíce diváků.
trzby-v-ceskych-kinech-libas-jako-dabel-je-nejuspesnejsim-filmem-letosniho-roku
Filmové léto můžete strávit třeba v pražském Bio Oko.
Léto je tady a film obecně má po karlovarském festivalu tak trochu utrum. Ledaže by majitelé plováren instalovali na ochozy projekční plátna. Jistý návod jak pozvednout návštěvnost kin přináší Pražské filmové léto. Během letní přehlídky promítají sály kin Aero, Bio Oko a Světozor za 30 korun. Některé snímky tak ještě mohou v celkovém letošním žebříčku návštěvnosti poposkočit o pár míst.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.