Nový film od režiséra Čarodějnice a Majáku bude něčím, co svět ještě neviděl

Nový film od režiséra Čarodějnice a Majáku bude něčím, co svět ještě neviděl
Čarodějnice | A24/Universal Pictures
Eggersova Čarodějnice (2015) a Maják (2019) byly velice obstojné hororovky, tentokrát však talentovaný režisér připravuje drama z 10. století jménem The Northman, jehož středobodem bude doba vikingů. Zahraje si v něm i hlavní hvězda zmíněné Čarodějnice, sympatická Anya Taylor-Joy, ze které se stává vycházející hollywoodská hvězda. Za svůj úspěch vděčí právě Eggersovi, díky své roli v Čarodějnici si ji všiml i M. Night Shymalan, který ji následně obsadil do role hlavní hrdinky jeho filmu Rozpolcený (2016). Kariéra nadějné herečky se tak pomalu rozjela. Herečka si spolupráci s Eggersem vychvaluje, zároveň je podle jejích slov připravovaný The Northman něčím speciálním.
"Já a Robert jsme přáteli déle než spolupracovníky. Mít tu možnost opět společně tvořit umění je úžasné. Na tento projekt jsem velice hrdá. Stejně tak jsem hrdá na každý okamžik, který strávím na place. Myslím, že světu představíme něco, co skutečně ještě nikdy předtím neviděl.“
Robert Eggers slavil se svými předchozími filmy úspěch na festivalech, v box officu a u kritiků. Jeden z předních youtubových recenzentů dokonce označil Maják za nejlepší film předchozího roku. A ještě navíc s takovými slovy hlavní herečky se skutečně máme na co těšit.
Anya Taylor - Joy
Čarodějnice