Česká komedie Po čem muži touží s přehledem deklasovala nebezpečnou hororovou konkurenci!

Česká komedie Po čem muži touží s přehledem deklasovala nebezpečnou hororovou konkurenci!
Po čem muži touží (Tatiana Pauhofová) | CinemArt
5. PREDÁTOR: EVOLUCE (země vzniku: USA)
Predátor: Evoluce
Komentovaný žebříček začínáme pátým místem, kde skončil Predátor: Evoluce. Třetí víkend v českých kinech, pokles zájmu o 46 procent, 8.323 platících diváků a 1 milion 386 tisíc korun na tržbách. Časy pirátských VHSek a s kultovním Predátorem (1987) jsou ty tam. Za necelé tři týdny si sci-fi horor z českých kin odnáší následující skóre: necelých 80 tisíc diváků a 13 milionů korun. Celosvětomě má novinka Shanea Blacka na kontě 115 milionů dolarů při rozpočtu 88 mega. To nevěstí nic dobrého.

4. SESTRA (USA)
Sestra: trailer | Vertical Entertainment
Postupujeme výše, stále v hororovém duchu. "Bramborová" pozice patří Sestře, která vznikla v kreativní dílně Jamese Wana a odkazuje na sérii V zajetí démonů. U recenzentů to snímek dvakrát nevyhrál, ale diváci se chytají. O čtvrtém víkendu na film do českých kin vyrazilo 12.254 diváků, tržby činily necelé 2 miliony korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 22 milionů dolarů na kontě přes 330 mega. Takhle se to dělá.

3. HELL FEST: PARK HRŮZY (USA)
Hell Fest: Park hrůzy
A horor do třetice, na třetí příčce žebříčku. Béčkově laděný Park hrůzy pojednávající o maniakovi vraždícím v zábavním zařízení přitáhl o premiérovém víkendu do 84 kin 14.703 platících. Diváci v pokladnách nechali 2 miliony 141 tisíc korun.
Sečteno a podrženo, trojice hororů přitáhla v rámci víkendového žebříčku Top 20 přes 35 tisíc diváků. Ti za vstupenky utratili 5,5 milionu korun. Dost solidní kořist.

2. YETI: LEDOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ (USA)
Yeti: Ledové dobrodružství
Druhé místo patří rodinnému animáku pojednávajícímu o sněžném muži, který pronikne do světa lidí. Kvalitní animace spolu s neobvyklým tématem přitáhla do kin 34.261 diváků, kteří za vstupenky utratili 4 miliony 723 tisíc korun. Uvidíme, jak se snímku bude dařit v následujících týdnech. Víkend byl ve znamení tzv. babího léta, tudíž se dá čekat, že další dny a týdny budou kina více zaplněna. Yeti na tom může jenom vydělat.

1. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ (Česká republika)
I tentokrát si pro sebe první místo "ukradla" tuzemská vztahová komedie s Jiřím Langmajerem a Annou Polívkovou v hlavních rolích. Oproti předchozímu, premiérovému víkendu si snímek pohoršil o pouhých 8 procent. Do 118 kin vyrazilo na netradiční záměnu pohlaví 83.044 diváků. V pokladnách nechali 12 milionů 814 tisíc korun. Za necelé dva týdny má snímek na kontě téměř 220 tisíc diváků a 33 milionů korun. Zafungovalo téma, které zaktivovalo ženské divačky, spolu s "hvězdným" hereckým obsazením. Uvidíme, jak vysoko se snímek na žebříčku letošního roku vyšplhá.
Jiří Konvalinka
Domestik | Film Servis Festival Karlovy Vary
Jak si vedly další čtvrteční novinky? Skvěle hodnocené minimalistické drama Beze stop (2018) skončilo na deváté příčce s návštěvností 3.019 diváků a tržbami 449 tisíc korun. Kromě novinky Debry Granik se do Top 20 dostal už pouze tuzemský Domestik (19. místo), taktéž kritikou velmi dobře přijatý snímek, debut talentovaného Adama Sedláka (Semestr). Na vztahové drama s hororovým nádechem vyrazilo do 68 kin 1.018 platících. Tržby činily 129 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.