Slavná hackerka v sedmi nových rolích. Sympatický méďa ve vězení. Seznamte se s hrdiny kinopremiér...

Slavná hackerka v sedmi nových rolích. Sympatický méďa ve vězení. Seznamte se s hrdiny kinopremiér...
Willem Dafoe
7 ŽIVOTŮ (režie: Tommy Wirkola)
Tommy Wirkola, Noomi Rapace
Herečka Noomi Rapace (skandinávská série Milénium, Vetřelec: Covenant) ztvárnila v novince režiséra Wirkoly (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic) hned 7 rolí. Akční sci-fi thriller z dystopické budoucnosti pojednává o takzvané politice jednoho dítěte. Co se ale stane, když v jedné rodině máte hned 7 sester (všechny hraje Rapace), z nichž se jedna nevrátí domů? Má v tom prsty policie, která více sourozenců v rodině netoleruje? Opatrovníkovi v podání Willema Dafoea to přidělá nemálo vrásek na čele.
Tuzemští recenzenti prozatím snímku s docela originálním námětem a solidním hereckým obsazením dávají 65 procent.
 
KVARTETO (režie: Miroslav Krobot)
Kvarteto
Herec a režisér Miroslav Krobot podruhé v kinech. Po Díře u Hanušovic (2014) přesunul novinku do Olomouce a věnuje se kvartetu čtyř muzikantů, kteří řeší štěstí, vztahy, lásky a tak dále.
V hlavní roli violoncellistky se představí Barbora Poláková a dle dostupných recenzí není Kvarteto narozdíl od prvního Krobotova filmu na první pohled stylově čitelné, chybí mu výraznější absurdní humor a poetika Dejvického divadla. Přesto (nebo možná právě proto) dávají recenzenti prozatím 69 procent, což je více, než finální body pro Díru u Hanušovic z roku 2014 (ta měla 62 procent).
 
PADDINGTON2 (režie: Paul King)
Paddington 2 | Vertical Entertainment
Po třech letech se do kin vrací medvídek Paddington s novým dobrodružstvím pro celou rodinu. Paddington 2 vypráví o jednom vzácném londýnském leporelu, které chce oblíbený chlupáč darovat své tetě k narozeninám. Jenže mu ho vyfoukne rádoby kouzelník Hugh Grant a začnou se dít emocionálně-bláznivé záležitosti.
Paddington 2
Paddington 2 | Vertical Entertainment
Rodinný film zaujme děti díky sympatickému a prvotřídně animovanému zvířecímu hrdinovi. Dospělí si budou užívat anglický humor, stylovou podívanou a odkazy na jiné filmy. Scénář filmu není nikterak originální, ale tvůrci mají vše pod kontrolou. Takovéhle podívané nejde skoro nic vytknout. Škoda, že se toho nedožil spisovatel Michael Bond, duchovní otec medvídka Paddingtona.
Tuzemští recenzenti prozatím Paddingtonovi 2 dávají 83 procent. Na zahraničním webu RottenTomatoes najdete 43 recenzí a všechny pozitivní!
 
NÁDECH PRO LÁSKU (režie: Andy Serkis)
Nádech pro lásku: trailer | STX Entertainment
Představitel Gluma, Caesara nebo Balooa, mock-upový herec Andy Serkis, zamířil mezi režiséry. Jako svůj debut (ještě než přijde do kin jeho verze Knihy džunglí) si vybral zpracování příběhu cestovatele a dobrodruha Robina Cavendishe (Andrew Garfield), který ochrne od krku dolů, ale nevzdává se a svým přístupem změní k lepšímu životy mnoha kolegů-pacientů.
Nádech pro lásku se inspiroval skutečným příběhem. Z filmu čiší pozitivismus, takže vlastně pohladí po duši. I když zprvu nepůsobí vůbec příjemně. Tuzemské recenze si přečtete zde.
 
120 BPM (režie: Robin Campillo)
120 BPM
Z Festivalu francouzského filmu míří do kinodistribuce celá řada zajímavých děl. Snímek Robina Campillo si odnesl Velkou cenu poroty z festivalu v Cannes a svým tématem tnul do živého. Zaobírá se totiž virem HIV a francouzským hnutím za práva homosexuálů v 90. letech minulého století. Nebývalá úmrtnost, farmaceutická lobby a další vyhrocené situace působí v dramatu 120 BPM nejen emocionálně vyhroceně, ale v jistém smyslu též optimisticky. Poselstvím filmu by se dalo převést do myšlenky, že za správnou věc se vyplatí bojovat až do samotného konce.
Tuzemští recenzenti dávají 76 procent. Strhující dílo, na které se vyplatí zajít bez ohledu na to, zda vás téma AIDS nebo homosexuality zajímá, či nikoliv.
 
ROCK'N ROLL (režie: Guillaume Canet)
Rock'n Roll
Herec a režisér Canet má problém, trápí ho krize středního věku a nezájem mladších kolegyň. A to má doma oscarovou herečku Marion Cotillard! Zachrání ho - podobně jako Lou Reeda - rock´n´roll?
Tenhle film ve filmu, kdy režisér a herec v jedné osobě přibližuje divákům vlastní život s partnerkou a obyčejný svět hollywoodských hvězd, nepůsobí vůbec špatně. Je to rebelie? Vzpoura? Odvaha? Nebo všechno v jednom? To ví jistě pouze Canet. Vy se ale můžete královsky, inteligentně a nekorektně bavit. Recenzenti dávají 72 procent.
 
METALLICA: QUEBEC MAGNETIC (režie: Wayne Isham)
Metallica: Quebec Magnetic
V rámci jediného večera se do kin dostává i záznam památkého kanadského koncertu skupiny Metallica. Alternativní obsah v kinech dostává čím dál větší prostor. Zaskandujete si v pátek 1. prosince ve vybraných kinech i vy?
 
RODIN (režie: Jacques Doillon)
Rodin
Frankofilové a milovníci umění se mohou vypravit na životopisné drama pojednávající o slavném sochaři Augustovi Rodinovi. Jeden ze zakladatelů moderního sochařství se ve snímku Jacquese Doillona (Malý kriminálník) představí nejen jako geniální autor, ale též jako člověk z masa a kostí, který podléhá ženskému šarmu a půvabu.
 
MADAM SLUŽEBNÁ (režie: Amanda Sthers)
Madam služebná
A francouzskou komedií přehled premiér uzavřeme. Madam služebná pojednává o zámožném páru, který slaví na svém pařížském zámečku. A protože sevpověrčivá paní "domu" nehodlá smířit s 13 hosty, vezme mezi hodovníky služebnou, která si hru na španělskou šlechtičnu náležitě užívat.
 
Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.