US tržby: Skrytá čísla bodují, monstrum v autě jde na šrotiště

US tržby: Skrytá čísla bodují, monstrum v autě jde na šrotiště
La La Land
Skrytá čísla si oproti minulému víkendu pohoršila o pouhých 10%, což bylo dáno nejen zájmem publika, ale také přidáním 815 kin. Dalších 20 milionů dolarů znamená znovu první místo a 54 milionů na domácích tržbách, přičemž film nestál ani polovinu. O pozici hitu je rozhodnuto.
Na druhé místo si polepšil La La Land, který - podobně jako Skrytá čísla - nabírá na sálech i diváckém zájmu. Po šesti týdnech má film z amerických kin 74 milionů, ze zbytku světa dalších 54. A to stál pouhých 30. O filmy, které letos útočí na prestižní ceny, je až nebývale velký zájem.
Ryan Gosling, Emma Stone
La La Land
Spin-off Rogue One si sice pohoršil až na čtvrté místo, pořád ale v Americe výborně vydělává. Již pouhé dva miliony ho dělí od půl miliardy na domácích tržbách. Celosvětově mu schází 21 milionů do jedné milardy. To nováčci se o víkendu moc nepředvedli. Nejlépe si vedl horor The Bye Bye Man, což je taková moderní variance na Candymana. Snímek skončil pátý s 13 miliony, což lze vzhledem k jeho skromnému rozpočtu (pouhých sedm milionů) považovat za úspěch. Totálně naopak propadl rodinný Monster Truck. Než se ale pustíme dál, je dobré si napřed dát trailer k filmu.
Monster Trucks
Do téhle chvíle není jasné, jak se tvůrcům na něco takového povedlo získat megarozpočet 125 milionů dolarů. Produkce ale podle všeho nešla hladce, protože se odkládala premiéra a předem se spekulovalo o ztrátě sto milionů. Inu, spekulanti to tentokrát trefili. Snímek otevřel až na sedmém místě a to za 10 milionů dolarů. Tohle bude na konci roku někoho hodně bolet.
Šesté skončilo drama Patriots Day o bombovém atentátu na bostonský maratón v roce 2013. Film se již nějakou dobu v kinech hrál, má dobré recenze a tudíž mohla zapracovat internetová šeptanda. Z plného nasazení do třítisícovky kin přesto vytřískal jen 12 milionů. Režisér Peter Berg a herec Mark Wahlberg tak v krátké době vytvořili druhý film podle skutečných událostí, který nikoho moc nezajímá. Tentokrát by ale nemělo jít o tak velký propadák, neboť stál 45 milionů (Bergův/Wahlbergův zmíněný předchozí počin Deepwater Horizon stál 110 a v Americe vydělal jen 61 milionů).
Michelle Monaghan, Jamie Foxx
Sleepless
Posledním nováčkem v TOP10 je na osmém místě eRkový akčňák Sleepless, kterým si chtěl Jamie Foxx vytvořit vlastních 96 hodin. Výsledek prý ale za moc nestojí a diváci za něj o víkendu utratili pouhých 8 milionů. Největším víkendům smolařem je každopádně Ben Affleck. Do téhle chvíle sebejistý režisér to projel se svou gangsterskou novinkou Pod rouškou noci. Snímek dostal na frak od kritiků a při plném nasazení se ani nedostal do TOP10 - skončil až jedenáctý a vydělal pouhých 5 milionů dolarů.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.