32. týden-kinopremiéry: Kráska a žralok, mazlíčci nebo záhadná komorná

32. týden-kinopremiéry: Kráska a žralok, mazlíčci nebo záhadná komorná
Tajný život mazlíčků (2016)
Tajný život mazlíčků
Tajný život mazlíčků
Tenhle animák za měsíc od uvedení utržil přes půl miliardy dolarů! Dnes se Tajný život mazlíčků dostává i do českých kin. Pod snímkem jsou podepsáni tvůrci série Já, padouch, tudíž můžete očekávat prvotřídní animaci a celou řadu svérázných psů, koček a dalších domácích mazlíčků. Ti dělají neplechu, když jsou jejich páníčkové doma. A kromě toho budou muset zachránit jednoho uloupeného chlupáče.
Tajný život mazlíčků
Z recenze Františka Fuky: "Ve filmu vlastně není nic, co by se dalo označit za "zajímavé", ale naštěstí je aspoň slušně zábavný / roztomilý. Ovšem vždy jen díky hezké animaci, roztomilému vzhledu postaviček a jednoduchým vtípkům. Nikdy ne díky samotné zápletce." Takže takový letní relax, který si užijí hlavně děti. Nebo lidští parťáci, co svým čtyřnohým mazlíčkům ledacos odpustí. Všechny recenze najdete zde. Prozatím 60 procent.
Mělčiny
Mělčiny
Režisér akčních filmů Jaume Collet-Serra angažoval herečku Blake Lively, dal jí do ruky surfařské prkno a natočil thrillerové Mělčiny. Nic neřešící surfařka se vydá sama na moře a je napadena velkým bílým žralokem. Jak to dopadne? Dozvíte se v kinech.
Z recenze Františka Fuky: "Podobné filmy vyžadují kvalitní scénář, kvalitní režii a kvalitní herecký výkon. Pokud je v nich něco, co se v reálu nedá zachytit, potřebují také bezchybné triky. Mělčiny mají z výše vyjmenovaných aspektů pouze ty bezchybné triky. Žralok je super (pokud je vidět). Na druhou stranu, scénář, režie i herecký výkon hlavní představitelky mají k dokonalosti daleko." Nové Čelisti (1975) se tedy nekonají. Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím 61 procent.
Komorná
Komorná | CJ Entertainment
Z karlovarského filmového festivalu míří do kin jihokorejská Komorná kultovního režiséra Chan-wook Parka. Autor Oldboye (2003) přináší vizuálně podmanivé drama pojednávající o chudé kapsářce, chlípném strýci a velikém bohatství. Parkova novinka se inspirovala knižním bestsellerem Zlodějka a díky orientálnímu prostředí, lesbickým scénám a thrillerové atmosféře slibuje neopakovatelný dvouhodinový zážitek. Recenzenti prozatím dávají 74 procent.
Nejkrásnější den
Nejkrásnější den není další ujetá komedie od našich německých sousedů. Melancholický film s nadsázkou vypráví příběh dvou nevyléčitelně nemocných kamarádů, kteří hodí problémy za hlavu a rozhodnou se vydat na nezapomenutelnou road movie. V tomhle filmu vás tvůrci rozhodně nebudou citově vydírat a nutit vás k slzám. Rozhodně si při jeho sledování ale nebudete připadat nemístně. Autorům se podařilo téma a žánr velmi solidně vybalancovat. Recenzenti dávají 73 procent.
Prach
Z filmu Prach.
A jeden český příspěvek na závěr. Drama debutanta Víta Zapletala Prach medituje vpomalých obrazech a náladách nad lůžkem otce, který prodělal mrtvici. Jak už to tak bývá, událost svede dohromady jednotlivé členy rodiny, konfrontuje je s celou řadou otázek a vybídne k činům. Recenze si přečtěte zde.
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.