Prach

51%
Prach
Plakát traileru

Mrtvice otce odstartuje příběh tří dnů a dvou nocí v životě jedné rodiny. Kvůli ní přijíždějí k rodičům na venkovskou samotu oba synové se svými partnerkami. Po dlouhé době jsou společně na jednom místě. V domě se pomalu zastavuje čas, pietní nálada vybízí k meditacím o základních otázkách života. A nenápadné, podivné náhody směřují jejich cesty nepředvídaným směrem. Decentní snímek, spoléhající na divákovu aktivní spolupráci, navrací do české kinematografie duchovní rozměr. (Artcam)




Recenze: Prach

Kinobox.cz
50%

Je zřejmé, že si tvůrci dali na filmu záležet a je velmi pravděpodobné, že natočili přesně to, co natočit chtěli, a jsou s výsledkem spokojeni. Jistým způsobem oceňuji, že měli nekompromisní vizi a drželi se jí, ale je mi líto, pro mě byl tento film téměř k nepřežití.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Urputná snaha o minimalismus a podvratnost je často těžko ubalancovatelná, ale tady to je vyloženě vycucané z prstu. Lidé mluví jako divné stroje, které mají za úkol se za každou cenu míjet, což nemá mnoho o čem vypovědět.
dis
dis
461 bodů
5.5
55% Já vám nevím... Možná jsme dal až moc, ale je mi líto odvahy, se kterou se tvůrci pustili do tohle kusu. Jenže on každej nedokáže natočit Turínskýho koně, kupříkladu. A i ten je svým způsobem spornej. Jak kdyby se rozevíraly nůžky: super divácký filmy, co jsou především po kase (s přídavkem merkantilií) a lehký řachavý zábavě, a artový snímky, co se nořej do duše a hledají Pravdu. Je to docela poctivě udělaný, ale suchý. A naneštěstí jsem viděl hned po staronovým Prášilovi, takže mi přišlo, že herecky jsou trošku níž, jako víno, co ještě nemá tu hladkost a ryzost vyzrálýho nápoje. Snažilo se to o reálný vidění zblízka, a la Dogma. Skoro se trefilo - jen skoro. Ta skutečné, niterné vcítění se do filmu nedostalo, zůstala jen náhražka, lak na povrchu.

Dodatečné informace

Původní název:
Prach (více)
  • Česká republika Prach
  • Česká republika Dust
  • Česká republika Dust of the Ground
Premiéra v ČR:
11. 8. 2016
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Česká republika, Česká republika