Máte chuť na francouzské filmové delikatesy?

Máte chuť na francouzské filmové delikatesy?
Z filmové eseje Jean-Luc Godarda Sbohem jazyku.
„Francouzský film je jedním z hlavních motorů evropské kinematografie a Crème de la Crème zapadá do konceptu Film Europe a naší snahy systematicky mapovat a prezentovat to nejlepší, co Evropa filmově vytváří,“ říká Ivan Hronec, prezident společnosti Film Europe Media Company.
mate-chut-na-francouzske-filmove-delikatesy-1
Festival zahájí Sils Maria.
Přehlídka francouzského filmu Crème de la Crème II ve čtrnácti městech promítne celkem 22 pozoruhodných snímků. Tím prvním bude drama Sils Maria režiséra Oliviera Assayase s Juliette Binoche a Kristen Stewart, která za roli lehkovážné mladé hollywoodské hvězdičky získala sošku Cézara, nejvyšší francouzskou národní cenu. Další lahůdkou je hvězdně obsazený film Tři srdce (2014) s Charlotte Gainsbourg, Chiarou Mastroianni a Catherine Deneuve.
Kévin Azaïs, Adele Haenel
V české předpremiéře se na festivalu představí film Láska na první boj.
Fanoušci Marrion Cotillard by si neměli nechat ujít film Dva dny, jedna noc (2014), který byl nominován na Oscara, či poslední počin ikony francouzského filmu Jeana-Luca Godarda Sbohem jazyku (2014) natočený technologií 3D. V předpremiéře Créme de la Créme II uvede romanci Láska na první boj (2014).
Více informací o programu festivalu naleznete zde.
mate-chut-na-francouzske-filmove-delikatesy-3