Autor Kung Fu Pandy stvořil Malého prince. Podívejte se na první upoutávku.

V jednoduchosti je nejenom krása, ale i síla a hloubka. Malý princ spisovatele a letce Antoine de Saint-Exupéryho mezi taková "nenápadná" díla rozhodně patří. Příběh pojednávající o oddanosti, jinakosti, lásce, osamocení, lišce, růži, smrti a hvězdách provází člověka od dětských let. V naší kultuře se s ním setkáváme v povinné četbě základních škol i na akademické půdě.
Nesmrtelná knížečka se dočkala nejednoho filmového zpracování. To nejnovější režíroval Mark Osborne (Kung Fu Panda) ve francouzské produkci za užití loutkové i počítačové animace. Ve snímku se s Malým princem seznamuje zvídavá okatá holčička. Co setkání se zlatovlasým chlapcem způsobí? Dozvíte se v upoutávce.
Do francouzských kin se snímek pod názvem Le Petit Prince dostane 7. října nadcházejícího roku. Doufejme, že se Malý princ představí i českým divákům.
Víte, že...
...o Malém princi a jeho autorovi vydal letos renomovaný český výtvarník Petr Sís (syn režiséra Vladimíra Síse) knihu. Jmenuje se Pilot a Malý princ a víc než o chlapci se zlatými vlasy pojednává o životě jeho tvůrce, svéhlavého pilota Saint-Exupéryho. Nebojácný Francouz objevoval letecké trasy v Jižní Americe, několikrát byl vážně zraněn. K sepsání Malého prince ho "inspirovalo" ztroskotání v poušti. Saint-Exupéry a jeho kolega byli objeveni na samém pokraji smrti žízní. A létali dál. Saint-Exupéry zemřel neznámo kdy, neznámo kde. 31. července roku 1944 vzlétl z Korsiky a už se nikdy nevrátil. Ostatky jeho letounu byly objeveny v roce 2000 v přístavu Marseille.

Související osoby


Související tituly


Související články