karolina-vorlova

Karolína Vorlová

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Volný den Ferrise Buellera
    Volný den Ferrise Buellera (1986)
    10
    Tak tohle byla paráda! Ferris je hrdina každého středoškoláka, bohužel často zjišťujeme, že sami jsme spíše Cameron. Snímek je v podstatě splněný sen. Ulít se z neskutečně nudné a otravné školy a flákat se s nejlepším kamarádem a přítelkyní po krásném americkém Chicagu. Ale to 'flákání' je tak nevinné - návštěva galerie, vyhlídky na město či zúčastnění se tradičního chicagského průvodu. Je to vlastně pocta celému městu. Rozhodně Hughesův nejlepší film, bohužel zastíněn jinými. Navíc u nás je toto fantastické dílo docela neznámé... škoda.
  2. Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    9
    Páni, tak tohle jsem nečekala. Před samotným zhlédnutím jsem si nic nezjišťovala a vlastně jsem ani neznala jiné dílo z Waititiho dílny, ale tohle mě opravdu vzalo! Je to sladký, satirický, milý, vážný, komický, smutný, úsměvný, uvolněný, dojemný, dětský i dospělý. První polovinu jsem se opravdu smála bavila a v druhé skoro plakala - Waititi odvedl opravdu skvělou práci. Fandíme malému chlapci, který ve velmi těžké době zjišťuje realitu poněkud 'podivným' způsobem. Udělat si legraci z něčeho tak vážného tím správným způsobem dokáže jen málokdo (Tarantinovi Pancharti jsou další skvělou výjimkou...)
  3. Gauneři
    Gauneři (1992)
    10
    Film považuju za jeden z nejlepších, které kdy byly natočeny! Přinesl velký zlom ve světové kinematografii a zároveň představil fantastického a originálního režiséra a scénáristu. Od začátku až do konce snímek přitahuje víc a víc. Navíc ten poutavý hudební podkres, který je dnes neodmyslitelný! Chápu, že není pro všechny (sledovat v podstatě jednu smrt za druhou není zrovna rodinný šálek filmu, ale je to film Quentina Tarantina - víc vědět není třeba!!)